eur:
396.17
usd:
354.43
bux:
74905.79
2024. szeptember 26. csütörtök Jusztina, Pál
Ahmed H. megbilincselt kezei az ellene folyó per megismételt elsőfokú eljárásán a Szegedi Törvényszéken 2018. március 14-én. A szír férfit tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettével vádolja az ügyészség.
Nyitókép: Kelemen Zoltán Gergely

Vonaton zaklatott egy egyetemista lányt, öt évet kapott

Jogerős szabadságvesztést kaptot a férfi, aki nem engedete ki a vonatfülkéből fiatal áldozatát.

A férfi 2019. április 18-án késő délelőtt a Budapestről Záhonyba közlekedő személyvonaton szeméremsértő módon viselkedett egy éppen Debrecenbe tartó egyetemi hallgatóval. Többször visszatért a fülkében egyedül utazó lányhoz, és őt tiltakozása ellenére egyre agresszívabb módon molesztálta, fogdosta, miközben a tudtára adta, hogy közösülne vele és „gyereket csinálna neki”.

Amikor ezt az ekkor már rettegő lány távozni akart a fülkéből, akkor a vádlott elővette a rugós kését, és azt a hegyével a lány felé mellmagasságban tartva megfenyegette, hogy „nem mész sehova”. A vádlott csak a sértett sikoltozására és segélykérésére menekült el a fülkéből. A zaklatott állapotban lévő egyetemista végül az egyik jegyvizsgálótól kért segítséget, aki értesítette a rendőrséget.

A Debrecenben leszálló vádlottat egy az állomáshoz közeli kocsmában a rendőrök elfogták, nála a bűncselekmény elkövetéséhez használt kést megtalálták és lefoglalták.

A Püspökladányi Járásbíróság 2020. január 21-én 5 év 3 hónap börtönbüntetéssel, valamint 6 év közügyektől eltiltással sújtotta, ezt pedig a Debreceni Törvényszék csütörtökön helybenhagyta. A bíróság a büntetési tétel középmértékéből, a 4 évből indult ki, és figyelemmel a vádlott előéletére – több alkalommal volt elítélve erőszakos, köztük nemi erkölcs elleni bűncselekmény miatt – szabott ki ilyen súlyos büntetést.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×