eur:
392.34
usd:
360.14
bux:
72253.66
2024. július 15. hétfő Henrik, Roland
Nyitókép: Pixabay

Tíz ország, több száz rendőr, 4 tonna kokain

Összehangolt nemzetközi rendőrségi akció keretében felszámoltak egy albán kábítószercsempész-hálózatot Európában.

Az európai rendőrségi együttműködési szervezet (Europol) tájékoztatás szerint a tíz országban, több száz rendőr részvételével végrehajtott rajtaütésekben

húsz embert vettek őrizetbe, illetve lefoglaltak mintegy négy tonna kokaint és 5,5 millió eurót.

A Kompania Bello elnevezésű csoport az európai kokainkereskedelem egyik legfontosabb szereplője. A hálózat a Dél-Amerikából való szállításban, az elosztásban és az árusításban is részt vett, ami szakértők szerint ritkaságnak számít. A banda még a saját logóját is rányomtatta a zacskózott drogtömbökre.

Az akciót megelőző, öt éven át tartó nyomozás során a csoport mintegy nyolcvan további tagját is őrizetbe vették Olaszországban, Ecuadorban, Hollandiában, Nagy-Britanniában, Svájcban és Németországban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Bod Péter Ákos: Az 1, 2, 3 százalék logikája

Bod Péter Ákos: Az 1, 2, 3 százalék logikája

A nyár forró, ettől azonban nincs politikai uborkaszezon a világban. Nálunk sem. A június 9-i kettős választás mérsékelt érdeklődést keltő, szinte lefutott hazai eseménynek nézett ki akár csak negyedévvel azt megelőzően. Aztán nagyon másként alakultak a politikai viszonyok. Ami a gazdaságot illeti: a rossz és romló költségvetési helyzet láttán tudható volt, hogy ezúttal nem lesz mód választások előtt hangulatjavító költekezésre. Különösen úgy, hogy igen drága államosítási tervek, valamint a nagyközönség előtt ismeretlen mértékű nagyvállalati támogatások, továbbá az adósságszolgálati terhek miatt az állam költségvetési kiadásai roppantmód megugrottak. Így, amint mértékadó elemzések, valamint az Európai Bizottság tavaszi előrejelzései mutatták, a túlzott mértékű hiány mielőbbi korrekciója lett volna szükséges. Ilyenre persze nem volt kapható a kormány június előtt, eltekintve egy kiadásmérséklő csomagtól. Már az is eredmény, hogy legfeljebb az üzemanyag-kereskedőket presszionálta a kiskereskedelmi árak átmeneti mérséklésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×