eur:
396.51
usd:
354.08
bux:
74785.78
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Nyitókép: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Főügyészség

Fegyház lehet a 30 milliós cigerattaügy vége

Bűnszövetségben elkövetett jelentős kárt okozó csalás miatt emelt vádat három férfi ellen a Nyírbátori Járási Ügyészség, mivel 30 millió forintért szalmával kevert földet akartak rásózni a sértettre ukrán cigaretta helyett, majd egy autós üldözést is eljátszottak, hogy megússzák az átverést.

Trükkösen fosztottak ki egy férfit Mátészalkán még 2019 augusztusában: a vádlottak 30 millió forintért kartondobozba csomagolt, földdel elkevert szalmát adtak el a sértettnek, aki abban a hiszemben volt, hogy ukrán zárjegyes cigarettát vásárolt - derül ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség közleményéből. A három vádlott abban is megállapodott, hogy ezt többször megismételték volna.

Be is szereztek több kartondobozt, azokat megtöltötték, majd lefóliázták. Ezután egyikőjük felvette a kapcsolatot a sértettel, aki ismerőseitől kölcsönkért 30 millió forintot azért, hogy az ukrán zárjegyes cigarettát megvásárolja.

A vádlottak kibéreltek egy kistehergépkocsit, amelybe bepakolták a dobozokat, majd egyikőjük találkozott a sértettel egy mátészalkai parkolóban, ahol meg is kapta a pénzt. A teherautót vezető vádlott közölte, hogy a pénzt tovább adja az ukrán eladóknak, majd fél óra múlva találkoznak a közelben a sértettel.

A sértett el is indult a megbeszélt helyre, ahol azzal szembesült, hogy nagy sebességgel haladt felé egy személygépkocsi, azt követte a dobozokat szállító kistehergépkocsi, majd a járművek után futott az a vádlott, aki a pénzt a sértettől átvette. Utóbbi azt állította, hogy tőle erőszakkal elvették ismeretlenek a cigarettát és a pénzt is.

A sértett többször követelte a cigaretta átadását, mire közölték vele a tehergépkocsi helyét, ami egy parkolóban állt. Ekkor jött rá, hogy átverték, ezért feljelentést tett a rendőrségen.

A felderítést követően a TEK emberei így fogták el a vádlottakat:

A vádlottak a csalással szerzett 30 millió forinton megosztoztak, abból járműveket, műszaki cikkeket, ékszert vásároltak, illetve a többi részét felélték a pénznek. A rendőrség az így szerzett vagyont lefoglalta.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben több évi fegyházbüntetés, illetve börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak azzal, hogy a lefoglalt vagyonra rendeljen el vagyonelkobzást. Az eljárás a Nyírbátori Járásbíróságon folytatódik.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×