eur:
394.57
usd:
365.4
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Elkapták a nyugdíjasok rémét

Több millió forintot csalt ki a férfi.

Tetten értek egy motorral érkező futárt a rendőrök Budapesten, a férfi két és félmillió forintot vett át egy idős asszonytól, akitől előzőleg unokája "megmentéséért" kértek pénzt.

A rendőrség a police.hu-ra feltett közleményben azt írta: a férfi ismeretlen társa június 26. és július 25. között négy idős embert hívott fel azzal a történettel, hogy unokájukat megverték, bezárták és akkor engedik el, ha kifizetik a kért pénzt. Mind a négyen átadták a megtakarított pénzüket a motorral érkező férfinak. A csaló először kétmillió, másodszor körülbelül négy és félmillió, harmadszor pedig 800 ezer forintot vett át. Szombaton, a negyedik esetben érték tetten a rendőrök.

A 35 éves férfit a nyomozók Budapest X. kerületében, a Sütöde utcánál fogták el és előállították. Négyrendbeli csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Az idős asszonynak, akit szombaton akartak átverni, visszaadták a pénzt a rendőrök - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×