eur:
395.32
usd:
368.33
bux:
72288.23
2024. július 2. kedd Ottó
Rendőrautók a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma előtt 2019. december 5-én, miután az iskolában késelés történt. Sajtóinformációk szerint egy diák késelt meg egy tanárt.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Fordulatot ígér a védő a győri késelő diák ügyében

H. András ellen előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség. A fiú akár 15 év börtönbüntetést is kaphat.

A vád szerint a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának tanulója december 5-én a második tanórán hármas érdemjegyet kapott korábbi matematika dolgozatára, amely annyira felzaklatta, hogy azt mondta osztálytársainak, le fogja szúrni a tanárnőt. A fiú kijelentését a társai nem vették komolyan, mert korábban is mondott már hasonlókat, emellett a tíz centiméter pengehosszúságú kését is mutogatta már nekik. Számos más előzményről beszámoltak a társai. Végül a fiatal fizikaórán, azt színlelve, hogy a füzetében szeretne mutatni valamit a tanárnőnek, kiment hozzá és odaadta a füzetét. Abban a pillanatban osztályfőnöke mögé lépett és bal oldalán, lapockatájékon hátba szúrta. A tanárnő a földre rogyott, a diák pedig mellé guggolt és a feje fölé emelt késsel még kétszer lesújtott a nő nyaka és mellkasa felé.

A fiút végül egy másik diák rángatta le a nőről. H. András a tette után bocsánatkérő levelet küldött az osztálytársainak és a tanárnőnek is, amelyben azt is ecsetelte, hogy nem érti, miért borult el az agya. A diák börtönbe került, idén áprilisban azonban a törvényszék otthonába engedte, bűnügyi felügyelettel.

Tárgyalása augusztus végén kezdődik. Ügyvédje a Blikknek most arról beszélt, hogy sok meglepetés várható. A korábban a bíróság által kirendelt szakértő után ugyanis egy gyerekpszichológiával foglalkozó csapat mindenre kiterjedően megvizsgálta Andrást, és a védő szerint lényegesen más eredményre jutott, mint a kirendelt kolléga.

Az ügyvéd szerint a diák az előkészítő ülésen vallomást tesz majd, de szinte biztos, hogy az ügyészség ajánlatát – bármi is legyen az – nem fogadja el. Vitatják a gyanúsítás azon állítását, hogy a diák előre kitervelten követte el tettét, és H. András azt is tagadja, hogy ki akarta oltani a tanárnő életét.

Címlapról ajánljuk
Magyarics Tamás az Arénában: ha Trump fegyelmezett marad, megtarthatja előnyét

Magyarics Tamás az Arénában: ha Trump fegyelmezett marad, megtarthatja előnyét

Ha Joe Biden helyett új jelöltet állítanának a demokraták, az példátlan lenne az amerikai elnökválasztások történetében – mondta Magyarics Tamás, az ELTE professzor emeritusa, külpolitikai szakértő. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az elnökjelölti vita következményeiről, a lehetséges forgatókönyvekről és a Donald Trump elleni perek jelentőségéről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×