eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Közös zászlólengetés a 27. Sziget fesztiválon az óbudai Hajógyári-szigeten 2019. augusztus 10-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Fegyházat kér az ügyészség a Szigeten elfogott holland dílerekre

Kisbusszal hozták a drogot és szinte nyíltan árusították.

A páros egyik tagja, egy 23 éves férfi Hollandiában nagykereskedelmi mennyiségű marihuánát és extasy tablettát szerzett be. Ezután rávette 22 éves ismerősét, hogy utazzon vele Magyarországra és segítsen értékesíteni a kábítószert Budapesten, a Sziget Fesztiválon - közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádlottak a marihuánából kész cigarettákat sodortak, amelyeket műanyag fiolákba és tasakokba csomagoltak, miként a tablettákat is. Több ezer színes árlistát is nyomtattak, amelyen feltüntették a 23 éves férfi telefonszámát.

A két holland állampolgár tavaly augusztus 4-én érkezett a Szigetre. A drogot a 22 éves férfi sátrában és a központi értékmegőrzőben helyezték el. Megkezdték a kereskedést, de

a fesztivál biztonsági szolgálata hamarosan felfigyelt a tevékenységükre, amelyet félbeszakított és értesítette a rendőrséget.

A lefoglalt kábítószer a jelentős mennyiség alsó határát több mint ötvenszeresen haladta meg - hangsúlyozta a főügyészség. A két férfi ellen társtettesként, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emeltek vádat a Fővárosi Törvényszéken.

Az ügyészség arra az esetre, ha a letartóztatásban lévő vádlottak beismerik bűnösségüket és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje az egyik férfit tíz, a másikat nyolc év fegyházra, és ugyanennyi időre utasítsa ki őket Magyarország területéről. A bűncselekmény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető - jelezték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×