eur:
394.5
usd:
364.19
bux:
71178.95
2024. július 8. hétfő Ellák
Desiro motorvonat közlekedik Csömör és Kistarcsa között 2019. április 12-én, tehermentesítve a gödöllői HÉV vonalat a Csömör-Kerepes szakaszon a Pécel és Aszód közötti vasútvonal felújítása alatt. A munkálatok során mindkét sínpárt újjáépítik, illetve Péceltől Turáig átépítik az állomásokat.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Egy használt autó árát bliccelték össze csak az esztergomi vasútvonalon

Országosan mintegy 103 millió forintnyi büntetést kellett befizetniük az érvényes igazolvány, jegy vagy bérlet nélkül utazóknak 2019-ben.

Az "álomhatár" fölé emelkedett 2019-ben a vasúti büntetési tételek összértéke. A 2017-es 63 millió forint 2019-ben 103 volt - írja a Kemma.hu.

2017-ben és 2018-ban is 35-35 ezer jegyzőkönyvet állítottak ki a jegyvizsgálók bliccelés vagy egyéb vasúti szabálysértés miatt, 2019-ben pedig 30 ezer alkalommal szabtak ki bírságot, 313,1 millió forint értékben - ennyi tehát a kiszabott bírságok összértéke, ebből jött be 103 millió forint.

A MÁV a Kemmával közölte: a Budapest és Esztergom között történő, folyamatos utazásokat tekintve tavaly 172 esetben szabtak ki büntetést az ellenőrök, összesen 1 millió 560 ezer 90 forint értékben. Ezek közül 41 esetben összesen 215 ezer 481 forint befizetést teljesítettek tavaly. Az Almásfüzitő–Esztergom vonalon ugyanakkor érdekes módon tavaly nem szabtak ki utólagos fizetési kötelezettséggel járó büntetést.

Címlapról ajánljuk
Fogcsikorgató megállapodás Németországban a költségvetésről

Fogcsikorgató megállapodás Németországban a költségvetésről

Hónapok óta zajlott a jövő évi költségvetés tervezetének vitája a német kormánykoalíció három párja között. A szorító egyik sarkában a szociáldemokrata SPD és a Zöldek Pártja, míg a másikban a szabad demokrata FDP, élén a pártelnök-pénzügyminiszterrel, Christian Lindnerrel. A nézeteltérések olykor olyan élesnek tűntek, hogy elemzők a koalíció felbomlását sem zárták ki. A három párt közötti mostani megállapodással ez a veszély egyelőre legalábbis elhárult.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Kínai katonák parádéznak a NATO-határán, amerikai fegyverek robbantak Oroszországban - Háborús híreink hétfőn

Kínai katonák parádéznak a NATO-határán, amerikai fegyverek robbantak Oroszországban - Háborús híreink hétfőn

11 napos "terrorelhárító" gyakorlatba kezdtek a kínai és fehérorosz katonák a lengyel határon található Breszt városa mellett. Az orosz külügyi tárca bejelentette: mostanra biztossá vált, hogy amerikai fegyverekkel is lövik Oroszországot. Orbán Viktor magyar miniszterelnök "béketurnéjának" harmadik állomása Peking volt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×