eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték a brutális támadókat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészségnek a több ember sérelmére, nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt benyújtott vádirata alapján a bíróság három férfit életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt.

A 76 éves férfi és 70 éves felesége egy tatai családi házban lakott, nekik az egyik elkövető 2010-ben fát értékesített, ekkor megfigyelte, hogy a sértettek lemezkazettában tartják a pénzt. Ez a férfi 2015 decemberében ismerősével arról beszélt, hogy honnan tudnának pénzt szerezni. Ekkor a férfinek eszébe jutott, hogy öt évvel korábban a sértettek házában látott készpénzt. Később a férfiak ismét találkoztak, ekkor már további két bűntársuk is jelen volt, akikkel megbeszélték, hogy a sértettek pénzét megszerzik.

A férfiak 2015. december 7. napján, a hajnali órákban érkeztek Tatára, ahol a tippadó megmutatta a házat, és még egyszer elmagyarázta a társainak, hogy hol találják a pénzkazettát, majd a közelben várakozott. A három elkövető a kerítésen átmászott, az arcukra maszkot húztak, majd egyikük az 56 cm hosszú feszítővassal az ablakot kifeszítette, de az berepedt, így az idős férfi felébredt, és a bejárati ajtót kinyitotta.

Ekkor mindhárman rátámadtak, a konyhába lökték, feszítővassal ütlegelték, testszerte hosszasan rugdosták, ütötték.

Ekkor megjelent az idős asszony, akit ketten több alkalommal, ököllel az arcán megütöttek. A férfiak elvették a sértettek ékszereit, és a lemezkazettában lévő pénzt, összesen 660.676 forint értékben, majd nejlonharisnyával megkötözték a házaspárt, összetörték a mobiltelefonokat, hogy a sértettek ne tudjanak rendőrt hívni, végül a bejárati ajtót kívülről bezárták.

Az idős férfi a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően meghalt. Az asszony maradandó fogyatékosságot eredményező szemsérülést szenvedett.

A büntetőeljárás ideje alatt a tippadó férfi elhunyt. A főügyészség indítványára a bíróság három férfit életfogytig tartó szabadságvesztésre, valamint egyaránt 10 év közügyektől eltiltásra ítélt.

A bíróság megállapította, hogy két férfi feltételes szabadságra akkor bocsátható, ha a szabadságvesztésből legalább 30, illetve 25 évet letöltöttek, ugyanakkor a harmadik elkövetőt a bíróság kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

A főügyészség az elsőfokú ítélettel szemben két vádlott terhére, súlyosítás végett jelentett be fellebbezést aziránt, hogy a másodfokú bíróság ezt a két elkövetőt is zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×