eur:
385.78
usd:
354.84
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Nyitókép: police.hu

Brutális bírságot kapott a horrortréleres, de meglépett

Hihetetlen történet: 1,3 milliós bírságot kapott a külföldi sofőr, nem tudott fizetni, de aztán rendszám nélkül csendesen lelépett, és azóta is vígan furikázik keresztül-kasul Magyarországon.

A külföldi nepper Ausztriából tartott hazafelé trélerrel és a mögé kötött utánfutóval, de amint átlépte Rajkánál a határt, lekapcsolták a közlekedési felügyelet magyar ellenőrei. Három frissen vásárolt használt autót fuvarozott volna tovább az M1-esen. A hatóság emberei elkérték a papírjait, megnézték a rakomány rögzítését, a kisteherautó és a vontatmány abroncsainak állapotát, majd szétkapcsoltatták vele a szerelvényt, amelynek mindkét részét külön-külön mérlegre állították. Begyakorlott mozdulatokkal dolgoztak, nem is kellett sok idő, hogy kiállítsanak a külföldi sofőr részére egy összességében 1,3 millió forintos büntetést. - írja a Vezess.

Két tételből állt össze az 1,3 millió: a munkaszerződés hiánya miatt 500 ezret, a tachográf hiánya miatt 800 ezret kell fizetnie a sofőrnek. Csakhogy ezen felül közel másfél mázsa túlsúlyt jelzett a mérleg, valamint a nepper azt sem tudta igazolni számlákkal, hogy miként kerültek hozzá a használt autók. Ezért az ellenőrök leszerelték a kisteherautó első rendszámát, valamint elvették a forgalmiját.

Szeptemberben aztán nagyobb lendületet vettek a hatóságok akciói, ebből következően egyre több bírságot szórtak szét. A Vezess információ szerint több alkalommal róttak ki a magyar hatóságok 1,3-1,5 millió forint körüli bírságot külföldi nepperekre az elmúlt hetekben. Az ellenőrzések sűrítése mellett a bírságösszegekkel is sokkolni akarják a halálkaravánok vezetőit, és elriasztani őket a magyar úthálózat közveszélyes használatától.

Ebben az ügyben a férfi az egyenruhásoknak azt mondta hogy nem tud fizetni, majd amikor elmentek, átrakta a kisteherautó hátsó rendszámát előre, és ezzel az egy azonosítóval, forgalmi nélkül lelépett. Fizetés nélkül. Azóta újabb szerelvényekkel, többször áthajtott Magyarországon.

A rendőrséget megkérdezte a portál az ügyről, de nem kapott választ.

Címlapról ajánljuk
Őrizetben a nagyobbik hajó kapitánya
Verőcei hajókatasztrófa

Őrizetben a nagyobbik hajó kapitánya

Elmulasztott segítséget nyújtani, emiatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a nyugdíjazás előtt álló, rutinos hajóst. 25 tanú kihallgatása már megtörtént.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra

Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra

Ebrahim Raiszi politikai karrierjét az iráni vallási és politikai berendezkedés iránti fundamentalista hozzáállás jellemezte. Az igazságszolgáltatás és a vallási elit ranglétráján keresztül emelkedett fel, hogy meghatározó konzervatív politikussá váljon, akit szinte mindenki Ali Khamenei ajatollah legfelsőbb vezető lehetséges utódjának tartott. Halálával politikai vákuum alakulhat ki a perzsa államban, amely újra felszínre hozhatja a társadalmi feszültségeket, miközben Raiszi regnálása alatt Irán még elszigeteltebbé vált a nemzetközi porondon. Az teheráni utódlás alapjaiban határozhatja meg, hogy mi lesz az Izraellel egyre kiélezettebbé váló viszonnyal, ami az egész Közel-Kelet jövőjét meghatározhatja. De halála még az ukrajnai háborúra is kihathat, mert kérdéssé válhat az orosz hadseregnek küldött fegyverszállítmányok jövője.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×