eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

A hazugságvizsgáló buktatta le a dabasi gyilkost

Megbukott a hazugságvizsgálaton az az ácsként dolgozó férfi, aki tavaly márciusban halálra vert egy nyugdíjas asszonyt Dabason.

A 24.hu értesülései szerint a férfi egyértelműen pozitív reakciókat adott, amikor a bűncselekmény részleteiről faggatták a poligráfos vizsgálaton. A feltételezett elkövető, aki albérletben élt a családjával Dabason, és több mint fél millió forint adósságot halmozott fel, jól ismerte az egyedül élő, 70 éves áldozatát, és elhatározta, hogy kirabolja. Az asszonyt ököllel ütötte, majd a fejét rugdosta, és követelte tőle, árulja el, hol tartja a pénzét.

A férfi egy rádiózsinórral és egy dróttal megkötözte a nő kezét, magához vette a padláson talált másfél millió forintot, és hazament. Az idős asszony holttestére másnap találtak rá.

A rabolt pénzből a férfi kifizette a tartozását, a fennmaradó 1 millió 140 ezer forintot azonban megtalálták nála a nyomozók. Azt állította, hogy egy uzsorástól kérte kölcsön a pénzt. Azt bevallotta, hogy járt a házban és megkötözte a nőt, de azt végig tagadta, hogy megölte. Azt állította, hogy csak egyszer ütötte meg, és utána egy szék esett a földön fekvő nő fejére. A szakértők azonban fél tucat rúgásnyomot találtak a nő bordáinál és négy-öt ütésnyomot a fején.

A férfira életfogytiglant kért az ügyész nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×