eur:
394.83
usd:
367.43
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pixabay

Végzett magával a romániai gyermekgyilkosság holland gyanúsítottja

A 47 éves férfit sajtóhírek szerint korábban már elítélték szexuális bűncselekményekért. A román nyomozók szerint egyedül rabolta el a kislányt, a Dâmboviţa megyei falut "vadászterületként" járta körbe a bérelt terepjáróval.

Mint arról az Infostart is beszámolt, holtan találták meg azt a 11 éves kislányt, aki pénteken tűnt el Gura Sutii településről.Több száz rendőr indult a keresésére, drónokat, helikoptereket is bevetettek a kutatásba, végül vasárnap délután egy mezőn találtak rá a gyermek sérülésekkel teli holttestére.

A nyomozók feltételezése szerint a kislányt elrabolhatták és megkínozhatták, mielőtt megölték az iskolától hét kilométerre található mezőn.

A Főtér romániai hírportál információi szerint eltűnése után alig több mint fél órával a kislány már nem élt: a törvényszéki orvosszakértők előzetes vizsgálatai alapján megfojtották, testén bántalmazás nyomai is látszanak. A halála után vadállatok harapták meg, de azt még vizsgálják, hogy történt-e nemi erőszak.

A térfigyelő kamerák felvételeit kielemezve a rendőrök egy terepjáróra lettek figyelmesek, amely elhagyta Gura Şuţii települést, de csak fél órára rá jelent meg újra a 2-3 percnyire található következő település bejáratánál. A hátsó ülésen a nyomozók beazonosították a kislányt.

A caracali gyilkosságsorozat után nem sokkal elkövetett újabb bűncselekmény nyomán ismét felmerült a sajtóban, hogy történt-e hatósági mulasztás a román rendőrök részéről, hiszen a bukaresti cégtől bérelt gépjárművet megtalálták és alaposan átvizsgálták, de addigra a 46 éves holland férfi, akinek a nevére a bérleti szerződés ki volt állítva - egy nappal a kislány holttestének megtalálása előtt - elhagyta az országot. A gyanúsított Bukarestben bérelt lakásában is házkutatást tartottak a nyomozók, DNS-mintákat is gyűjtöttek, majd minősített emberöléssel, szexuális erőszakkal és emberrablással vádolták meg a holland férfit. Megszerezték adatait és telefonszámát is, szombat este pedig beszéltek is vele, de ő akkor már Amszterdamban volt. Elismerte, hogy turistaként áthajtott a falun, de tagadta, hogy találkozott a kislánnyal.

A holttest megtalálása után a román rendőrség felvette a kapcsolatot a holland hatóságokkal, és megtudta, hogy

a férfit Hollandiában szexuális bűncselekmények elkövetőjeként tartják számon.

A román hírügynökségek rendőrségi forrásokra hivatkozva hétfő este közölték, hogy a holland férfi pár órával korábban autóbaleset áldozata lett. Vélhetően arra számítván, hogy hamarosan előállítják, kocsijával nekihajtott egy kamionnak, és a helyszínen meghalt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×