eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Hazahozták a kőbányai lány megölésével gyanúsított férfit

Cs. Dánielt a BRFK, a KR NNI és a NEBEK együttműködésének köszönhetően fogták el Frankfurtban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2019. július 30-án érkezett a bejelentés: egy kőbányai lakásban egy női holttestet találtak. A szemle során megállapították, hogy a nő halálát idegenkezűség okozta, ezért a BRFK emberölés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást - írja a Police.hu.

Rövid időn belül azonosították a bűncselekménnyel gyanúsítható 23 éves Cs. Dánielt, aki ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság nemzeti elfogatóparancsot, a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója pedig soron kívül európai elfogatóparancsot bocsátott ki.

A 23 éves férfi képtelen volt elfogadni, hogy nem szeretné folytatni a kapcsolatukat, ezért egy késsel elvágta nyakát – írta korábban a részletekről a Blikk.

A nyomozás során a BRFK életvédelmi nyomozói szorosan együttműködtek a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Célkörözési Alosztályának munkatársaival. Cs. Dániel németországi tartózkodási címének megállapítását követően

felvették a kapcsolatot a német társszervekkel, akik a férfit 2019. július 31-én Frankfurtban elfogták és átadási őrizetbe vették.

Ezzel egyidőben a magyar hatóságok megtették a szükséges intézkedéseket Cs. Dániel átadása érdekében, akinek átadására és hazahozatalára a NEBEK intézkedett.

A férfit a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2019. augusztus 29-én a német kollégáktól átvették, és még aznap este emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A kihallgatást követően Cs. Dánielt őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×