eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfit kivezetik a Budai Központi Kerületi Bíróság épületéből a letartóztatásáról döntő bírósági tárgyalás után 2018. december 7-én.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Döntött az ügyészség a soroksári futónő meggyilkolásának ügyében

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség a gyanúsított férfi ellen, aki akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat. A férfi jelenleg is börtönben van.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség a soroksári futónő meggyilkolásával gyanúsított férfi ellen - közölte a főügyészség vezetője. Ibolya Tibor közleményében azt írta, a vádirat szerint a 40 éves férfi 2013. szeptember 25-én, az esti órákban, napnyugta után a XXIII. kerületi Szigetdűlő középső útján, a kerékpárúton rátámadt az arra futó nőre. A vádhatóság szerint

a gyanúsított a nőt a kerékpárúton és egy közeli bokros területen - szexuálisan is - bántalmazta, majd megölte.

A férfi ezután elvette a nő mobiltelefonját és távozott.

A Fővárosi Főügyészség aljas célból elkövetett emberölés, szexuális erőszak s kifosztás miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

A törvény a bűncselekményeket - a halmazati szabályokra figyelemmel - tíz évtől huszonöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni - jegyezte meg a főügyész. Ibolya Tibor közölte azt is, a bűncselekmény elkövetésével vádolt férfi jelenleg letartóztatásban van.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×