eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A problémás magyar strandok. Sötétkék: kiváló, világoskék: jó, zöld: elégséges, piros: rossz vízminőség. Kattintson az illusztrációra az interaktív térképért!
Nyitókép: www.eea.europa.eu

Közzéteszi Magyarország bűnügyi hőtérképét a rendőrség

Interaktív módon kereshetünk rajta 30 napos késleltetéssel - balesetek ügyében is.

Új internetes portált indít a rendőrség, aminek célja, hogy a lakosság is megismerhesse Magyarország bűnügyi-baleseti fertőzöttségét - derül ki a Police.hu közléséből. A Térkép.police.hu elérésen lévő "kék térkép" egy 5,148 milliárd forintnyi közpénzből megvalósuló projekt első eleme, gazdája a belügyi tárca vezette konzorcium.

Az interaktív térkép 2019 júliusáig tesztüzemben működik.

A látogatók maguk választhatják ki, hogy milyen típusú bűncselekményeket vagy baleseteket rajzoljon ki a térkép, majd a részletes adatokért ráközelíthetnek az ország számukra érdekes útszakaszára,

településére vagy településrészére - csaknem utcaszintű pontossággal. Az adatok - a rögzítés időpontjához mérten - 30 napos késleltetéssel jelennek meg, és a tesztüzem idejében 30 vagy 60 napos időszakra vizsgálhatók. Értelmezésüket, elemzésüket a klasszikus pontszerű megjelenítés mellett a halmazokba rendezett vagy a hőtérkép nézet könnyítheti meg.

A bűnügyi információk alapértelmezetten egy ponttérképen jelennek meg, ekkor a valós helyszínekhez mérten 25 méteres pozíciótorzítást alkalmaz a térképészeti rendszer, míg tematikus nézetre váltáskor a 100 ezer lakosra jutó bűncselekményszámokkal kalkulál.

A tesztüzem lezárását követően a rendőrség olyan egyedi térképeket tesz majd közzé, amelyek információtartalma a most megújult bűnügyi és baleseti interaktív felületekről nem érhető el.

A projekt egészéről ITT ír többet a rendőrség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×