eur:
394
usd:
366.57
bux:
71810.25
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Pixabay.com

Tárgyalás nélkül ítélhetik el a Kossuth téri zászlórúd összefirkálóját

A 37 éves nő 50 ezer forintot el nem érő kárt okozott egy 2017-es tüntetés során.

Két belvárosi tüntető ellen emelt vágyat az V. és a XIII. Kerületi Ügyészség - közölte a Fővárosi Főügyészség az Infostarttal. Az ügyek egymástól függetlenek.

Az egyik eljárás vádirata szerint egy 37 éves nő 2017- április 12-én az esti órákban demonstráción vett részt a Kossuth téren, ahol az országzászló rúdját festékkel beszennyezte, ezzel több ezer forintos kárt okozva.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a nővel szemben a tárgyalást mellőzve hozzon büntetővégzést.

A másik eljárásban egy 38 éves férfi amiatt felel, hogy tavaly december 13-án a hajnali órákban a Szabadság téren - a vádirat szerint - ittasan virágládákat borított fel és rongált meg, a Szabadság téren lévő karácsonyfa égősorát pedig letépte. A Pesti Központi Kerületi Bíróságon ő már visszatérő "vendég" lesz.

Címlapról ajánljuk
Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Így zökkentené ki a KSH a holtpontról a magyar kkv-kat

Így zökkentené ki a KSH a holtpontról a magyar kkv-kat

A magyar kkv-szektor digitalizációs fejlődése a Covid óta stagnál, legalábbis erre enged következtetni az uniós DESI index értéke és az uniós rangsorban elfoglalt helyezés változatlansága. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az egyik legnagyobb magyar adatvagyon-kezelőként és a Data-EDIH (European Digital Innovation Hubs) projekt tagjaként a KKV-tervező aloldalával igyekszik támogatni a kis- és középvállalkozásokat az üzleti döntéseik meghozatalában, a részükről felmerülő kérdések megválaszolását, az egyedi igények kiszolgálását pedig külön szervezeti egység támogatja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×