eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

A sólyi gyermekgyilkosság gyanúsítottja letartóztatásban marad

Indítványozta a Veszprém Megyei Főügyészség a sólyi emberölés fiatalkorú gyanúsítottja letartóztatásának három hónappal történő meghosszabbítását, amelynek a bíróság helyt adott.

A különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folytatott nyomozás szerint a fiatalkorú elkövető megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2018. május 18-án este Sóly határában megölte a nyolcéves sértettet, akit ismert.

A bíróság a letartóztatás meghosszabbítása miatt ülésezett, amelyen az ügyészi indítványnak helyt adott. Megállapították, hogy a fiatalkorú gyanúsítottnál továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve a bizonyítás megnehezítésének veszélye. Ennek megakadályozására csak a kényszerintézkedés alkalmas.

A megölt kislány édesanyja a veol.hu kérdésére azt mondta, örül a bírósági végzésnek, hogy az illető továbbra is börtönben marad. Hozzátette, a férfi megérdemelné, hogy az történjen vele, ami a kislányával, aki gyermekként meghalt, soha többé nem lehet velük.

Mint mondta: a borzalmas tragédia az egész család életét tönkretette, máig nem tudtak napirendre térni a történtek felett.

A nyolcéves sólyi kislány, Adrienn tavaly május 18-án, délután tűnt el rollerezés közben, majd néhány órával később találták meg holtan. A feltételezett elkövetőt nemsokára elfogták. A 16 éves hajmáskéri F. F. beismerte tettét.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×