eur:
392.58
usd:
362.59
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Pixabay.com

Fordulat jöhet a kizuhant kistarcsai gyermek ügyében

Hamarosan szembesíthetik egymással a hazugságvizsgálaton megbukott anyát és a tragédia előtt a hároméves kislányra felügyelő keresztszülőt.

Másfél éve húzódik a kistarcsai lakás negyedik emeletéről kizuhant 3 éves kislány ügye. Mostanra - mint a Blikk írja három gyanúsított van, a gyermek anyja, az apja és a felügyelettel megbízott keresztanya.

Utóbbi - ügyvédje szerint - telefonüzenetekkel tudja bizonyítani, hogy a szülők pontosan tudták, reggel 6-kor befejezi bébiszitteri szolgálatait, a szülők azt állítják, fogalmuk sem volt arról, hogy tényleg egyedül marad a kislányuk,

az anya viszont megbukott a hazugságvizsgálaton.

Varga Zoltán, a keresztszülő ügyvédje szerint komoly fordulat várható az ügyben. Védence tudja, hogy hibázott, de mások bűnéért nem kíván felelni, az üzenetek pedig rendelkezésre állnak, hogy bizonyítsa, reggel 6-kor el kellett mennie a lakásból. Az ügyvéd szerint ráadásul rekonstruálható, hogy

a gyermek 10 percet tölthetett egyedül, ez idő alatt kellett felébrednie, valahogy meginnia a szervezetébe került alkoholt, téli ruhába öltöznie, fotelt húzni az ablakhoz és arra felmászni.

Szerinte márpedig ez nem életszerű.

Korábban a szakértők a tragédia helyszínén rekonstruálták a kislány életének utolsó perceit. Azt vizsgálták, hogy a hároméves gyermek képes lehetett-e nehéz bútorokat mozgatni, illetve kinyitni egy tetőtéri, speciálisan működő bukóablakot.

Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Európai uniós tisztviselők és európai állam- és kormányfők részéről heves kritikák érték a magyar kormányfő oroszországi látogatását. Uniós és tagállami vezetők is kiemelték, az EU soros elnökségét betöltő Magyarország vezetője nem az EU-t képviseli a Putyinnal való tárgyalásokon. Több uniós tisztviselő és például Olaf Scholz német kancellár is azt mondta, a magyar kormány nem tájékoztatta őket előre a tervezett útról. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szintén kijelentette, Orbán Viktor nem a NATO-t képviseli, ugyanakkor elmondása szerint a katonai szövetséget előre tájékoztatták az utazás tervéről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×