eur:
398.95
usd:
363.75
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Vádat emeltek a zuglói halálos gázolás ügyében

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki a vád szerint tavaly novemberben a XIV. kerületben kokaintól befolyásolt állapotban gépkocsival elütött egy idős férfit, majd megállás nélkül elhajtott a helyszínről.

A vádirat szerint a 26 éves nő 2016. november 7-én a kora délutáni órákban, Budapest XIV. kerületében a Füredi úton kokain befolyása alatt vezette az általa használt gépkocsit, amikor az előtte lévő útszakaszon - féktávolságon kívül - a járdáról az úttestre lépett a 85 éves sértett.

A vád szerint objektív körülmény nem gátolta, hogy a járdáról az úttestre lépő gyalogost a vádlott észlelje - írta közleményében a Fővárosi Főügyészség. A vádlott a gyalogost a kokain vezetési képességet hátrányosan befolyásoló hatása miatt nem észlelte, ezáltal az időskorú, ebből fakadóan különös védelmet igénylő sértett áthaladására egyáltalán nem reagált, nem kezdett elhárításba, pedig a késedelem nélküli észlelés, és intenzív - de saját magát és másokat sem veszélyeztető - fékezés esetén a járművet a gyalogos előtt megállíthatta volna. A vádlott a sértettet fékezés nélkül, addigi változatlan sebességgel ütötte el.

A baleset után a vádlott segítségnyújtás, illetve a mentők és rendőrök értesítése nélkül elhagyta a helyszínt.

A baleset során elszenvedett sérülései miatt az időskorú férfi a baleset helyszínén életét vesztette.

A kerületi ügyészség a fentiek miatt a nővel szemben halált okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette, valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt nyújtott be vádiratot.

A fenti eseten túlmenően, a nő terhére a vád tárgyát képezi egy korábbi, 2016. áprilisi bódult állapotban – szintén kokaintól befolyásolt állapotban - elkövetett járművezetés vétsége is.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×