eur:
392.98
usd:
362.94
bux:
72132.83
2024. július 8. hétfő Ellák

Sikkasztás gyanúja az oroszlányi tűzoltóknál

Az oroszlányi önkormányzati tűzoltók bankszámlájáról 23 alkalommal jogosulatlanul vettek fel pénzt, összesen csaknem négymillió forintot. Az ügyben ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a szervezet elnöke, aki egyben a város polgármestere - közölte az önkormányzat sajtóreferense kedden az MTI-vel.

Ivák István tájékoztatása szerint a múlt hónapban merült fel a gyanú, hogy nem fizették be a tűzoltóság dolgozóinak munkavállalói és társadalombiztosítási járulékát, a pénzt valaki a folyószámláról készpénzben felvette és eltulajdonította.

A szervezet könyvelőjét elszámolásra szólították fel, amelyet nem tudott maradéktalanul teljesíteni, így a munkaviszonyát június 30-i hatállyal azonnali felmondással megszüntették.

Vizsgálják, hogy a korábbi években hasonló módon történhetett-e pénzfelvétel, így akkor is elmaradhatott-e a tűzoltóság munkavállalói járulékainak befizetése - ismertette a sajtóreferens.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Meglepetésszerű eredmény született a magas részvétellel lezajlott francia nemzetgyűlési választások második fordulójában. Bár szinte minden felmérés a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés győzelmét jósolta, az exit pollok szerint a baloldali pártok összefogása, az Új Népfront szerezte meg a legtöbb mandátumot, második helyre pedig az Emmanuel Macron elnök mögötti centrista Együtt formáció futott be. Úgy néz ki, a „republikánus front”, vagyis a baloldali és centrista jelöltek egymás javára történő visszalépése működött, és ezzel sokadszorra sikerült megakadályozni a szélsőjobboldal győzelmét. Az exit pollok alapján becsülhető erőviszonyok ugyanakkor azt mutatják, az abszolút többség senkinek nem lesz meg, ami bizonytalan helyzetet idézhet elő Franciaországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×