eur:
393.65
usd:
364.56
bux:
71901.44
2024. július 4. csütörtök Ulrik
DNS-t keresnek az erőszakkal vádolt mentősök ügyében

DNS-t keresnek az erőszakkal vádolt mentősök ügyében

Az ügyészség indítványára egy DNS-szakértő vizsgálja meg annak a mentőautónak a belsejét és eszközeit, amelyben a gyanú szerint szexuálisan közeledett az ápoló és a sofőr egy kamasz lányhoz – tudta meg a Blikk.

Az új vizsgálat miatt várhatóan csak szeptemberben érhet véget a nyomozás, noha korábban úgy tűnt, a mentősök ártatlansága kiderül,már a lakhelyelhagyási tilalmukat is megszüntette a bíróság.

A Blikk információja szerint a hemogenetikus azokat a tárgyakat, eszközöket vizsgálja meg, amelyek a mentőautóban voltak, amikor a sértett és a gyanúsítottak is ott tartózkodtak. Vélhetően különböző testnedvek nyomait keresik. Az biztos, hogy a mentőben a lány rosszul lett, többször is hányt, és a tőle származó anyagmaradványok bármin rajta lehetnek. 

Féja András, az egyik gyanúsított mentő ügyvédje azt mondta, ügyfele továbbra sem dolgozhat, és nagyon reménykedett benne, hogy még  júliusban lezárul a nyomozás, de félő, hogy az új fejlemények miatt újabb két hónappal meghosszabbítják.

Tavaly egy 17 éves lány azzal vádolta meg mentősöket, hogy miután rosszul lett egy budapesti gyermekotthonban, és elindultak vele a kórház felé, egyszer csak megálltak, szexuális ajánlatot tettek neki, intim testrészeit fogdosták. A két mentős ellen szexuális erőszak bűntett miatt eljárás indult. Korábban az orvosi vizsgálat semmilyen nyomot nem talált a lányon, ami szexuális erőszakra utalt volna.

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×