eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Vasvillával, lapáttal verte az egyik család a másikat Budapesten, életveszélyes sérülés

Egy férfi életveszélyesen megsérült. A budapesti rendőrök befejezték a nyomozást.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya folytatott eljárást életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt R. László, R. Valerio, R. Tünde, R. József és a fiatalkorú R. P. ellen.

A nyomozás adatai szerint 2015. május 13-án 20 óra körüli időben két család verekedett össze a XXIII. kerületi Majori úti buszmegállóban.

A vizsgálat során kiderült, hogy az akkor 35 éves R. László, 20 éves R. Valerio, 35 éves R. Tünde, 20 éves R. József és a 17 éves R. P – akik a buszmegálló közelében laktak – meglátták, hogy régebbi haragosuk és annak családja a buszmegállóba érkező buszon van. Ekkor botokkal, vasvillával, lapáttal felszerelkezve a buszhoz rohantak és lerángatták a négyfős családot a járműről. A dulakodás közben R. László egy gumilövedékes fegyvert vett elő, és közvetlen közelről mellkason lőtte a másik család legidősebb tagját, aki életveszélyes sérülést szenvedett.

A járőrök perceken belül a helyszínre érkeztek, elfogták és előállították a verekedést kezdeményező családot, akiket őrizetbevételük mellett gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök.

A nyomozás során kiderült, hogy az évek óta haragban lévő két família azon veszett össze, hogy a sértett családja üzeneteket küldött a szintén gyanúsított 17 éves lánynak, amit a szülők kifogásoltak, illetve egy régóta húzódó tartozás áll az ügy hátterében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya a nyomozást befejezte, és a keletkezett ügyiratot a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek - írja a police.hu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×