eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Fordulat a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében

Ügyészség: újabb szakértő erősítette meg, hogy nem "baráti tűz" történt.

Elkészült és megérkezett a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) győri regionális osztályára az egyesített igazságügyi orvos- és fegyverszakértői vélemény, amelynek megállapításai megerősítik a gyanúsítottal közölteket - tájékoztatta a főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t, hangsúlyozva, hogy az ügyben a "baráti tűz" kizárható.

Nagy Andrea közölte: a nyomozás még tart, a határideje április 26., de szükség esetén meghosszabbítható.

A szóvivő február végén azt közölte az MTI érdeklődésére, hogy az igazságügyi fegyverszakértői vélemény szerint Bőnyben a sértettet a gyanúsított által használt gépkarabélyból leadott lövés találta el, és azonosították a lövedéket is. Előzőleg a sajtóban több helyen azt írták, lehet, hogy a gyilkosságot nem a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű hungarista szervezet egyik alapítója, Győrkös István követte el, hanem "baráti tűzben" vesztette életét Pálvölgyi Péter.

A Központi Nyomozó Főügyészség győri regionális osztálya a Nemzeti Szakértői és Kutató Központnak több mint hetven kérdést tett fel, amelyeket az intézmény szakterületek szerint megosztott. A daktiloszkópus, az igazságügyi vegyészszakértő, valamint az igazságügyi fegyverszakértő február végére elkészítette szakvéleményét. Az utóbbi állapította meg, hogy a sértettet a gyanúsított gépkarabélyából származó lövés találta el.

Ezután a KNYF győri regionális osztálya egyesített igazságügyi orvos- és fegyverszakértői véleményt is kért, és ez készült el most, alátámasztva a korábbi megállapításokat.

A gyanúsított előzetes letartóztatását a Győri Járásbíróság korábban április 27-éig hosszabbította meg.

Tavaly október 26-án reggel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai előre tervezett házkutatásra mentek ki Győrkös István bőnyi házához, ahol a tulajdonos gépkarabéllyal öt-hat lövést adott le rájuk és a gyanú szerint megölt egy rendőrt, Pálvölgyi Pétert. A rendőrök is használták szolgálati fegyverüket, és eközben megsérült az idős lövöldöző.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×