eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Újabb fontos információ a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében

Elölről találta el a halálos lövés Pálvölgyi Péter őrnagyot, a lövedék egyértelműen 7,62 mm kaliberű Kalasnyikovból származott – erősítették meg a Magyar Idők forrásai az Átlátszó információját a bőnyi rendőrgyilkosságról.

– A bemeneti nyílás elöl található, a lövések leadását, a test elhelyezkedését a helyszíni szemle is bizonyítja – mondta a portál informátora, aki a „baráti tűzről” – miszerint a főtisztet saját kollégái lőtték volna le – azt mondta, a nyomozók nem lőhettek le valakit elölről úgy, hogy közben mögötte álltak - írja a napilap.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szóvivője, Nagy Andrea ügyész pénteken szakértői vélemény alapján mondta gyakorlatilag ugyanezt. „Az igazságügyi fegyverszakértői vélemény szerint a bőnyi rendőrgyilkosság során a sértettet a gyanúsított által használt gépkarabélyból leadott lövés találta el, és beazonosították a lövedéket is” - fogalmazott a szóvivő.

Nagy Andrea ügyész kifejtette: a daktiloszkópus szakértő, az igazságügyi vegyész szakértő, valamint az igazságügyi fegyverszakértők már elkészítették szakvéleményüket. Utóbbi állapította meg, hogy a főtisztet a gyanúsított gépkarabélyából származó lövés találta el.

Azaz a rendőrgyilkosság gyanúsítottja, a közismert hungarista,id. Győrkös István Kalasnyikovjából érkező lövedék ölte meg Pálvölgyi őrnagyot.

Id. Győrkös védője, Takács Zoltán arra hivatkozva indítványozta a minap a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) alapítójának szabadlábra helyezését, mert a megismert ballisztikus szakértői vélemény alapján úgy gondolta, nem védence lőtte le a házkutatásra érkező rendőrt.

Id. Győrkös szerint akkor sült el a fegyvere, amikor a rendőrök meglőtték őt, és előregörnyedt. A KNYF győri regionális osztálya egyesített igazságügyi orvos- és fegyverszakértői véleményt kért azért, hogy ezzel is bizonyítsa, a halálos sérülést a gyanúsított által használt gépkarabélyból kilőtt lövedék okozta.

Ez a vizsgálat pedig kizárhatja majd azt a verziót is, hogy a gyilkos lövedék nem közvetlenül, hanem gellert kapva találta el az áldozatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×