eur:
393.1
usd:
363.26
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Külföldiek támadhatták meg a soroksári futónőt

Várhatóan összehasonlítják a Népligetben október 13-án talált női holttestről rögzített DNS-mintákat a soroksári futónőt három éve meggyilkoló két férfi DNS-ével. A futónőt két, rendszeresen hazánkban járó külföldi, például hajós vagy kamionos ölhette meg - írja csütörtöki számában a Magyar Idők.

A cikk szerint mindkét gyilkosság szexuális indíttatású és rendkívül kegyetlen volt, ezért a DNS-összehasonlítással a nyomozók kizárják vagy éppen megerősítik az azonos tettes vagy tettesek verzióját.

Október 13-án egy 40 éves asszony lemeztelenített holttestét találta meg egy kutyafuttató a Népliget egyik, prostituáltak által is használt bokros részén. A bestiális módon agyonvert asszony körmei alól vélhetően a gyilkosa bőrfoszlányai kerültek elő, de az sem zárható ki, hogy a gyilkostól származó testnedveket is rögzíteni tudtak a helyszínelők.

Soroksár külterületén a 36 éves helybeli családanyát, Kardosné Gyurik Krisztinát 2013. szeptember 25-én kora este szokásos kocogása közben támadták meg gyilkosai. A holttestére másnap kora hajnalban a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. Támadói lemeztelenítették, speciális matrózcsomókat használva megkötözték, brutálisan megverték, megbecstelenítették, majd megfojtották.

A nyomozók 450 olyan, az áldozattal valamilyen módon kapcsolatba került embert hallgattak ki, számoltattak el, aki összefüggésbe hozható lenne a gyilkossággal, ám valamennyit kizárták elkövetőként. A szakértői vizsgálat végére két ismeretlen európai férfitól származó DNS-minta maradt, a gyilkosoké. Az asszony védekezett, körmei alatt vérnyomokat és bőrfoszlányokat találtak.

A nyomozók kriminálpszichológusok közreműködésével felállították a két tettes profilját. Eszerint az idősebb támadó volt a domináns, ő erőszakolta, majd fojtotta meg a nőt, a fiatalabb az áldozat lefogásában, összekötözésében segíthetett. A két tettes DNS-e nem mutat rokoni kapcsolatot, így ők az egyik verzió szerint akár munkatársak is lehetnek, akik rendszeresen járnak Magyarországra, mint például dunai hajósok vagy kamionosok.

A két gyilkos DNS-ének összehasonlítása az Európai Unió adatbázisában nyilvántartott szexuális bűnözők, illetve gyilkosok DNS-ével még nem fejeződött be. A magyar bűnügyi adatbázisban nem találtak egyezést. A nyomozás január 26-án lejáró határidejét mindenesetre várhatóan meghosszabbítják. Mind a soroksári futónő, mind a Népligetben talált meggyilkolt asszony ügyében továbbra is él az öt-öt millió forintos nyomravezetői díj.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Július 7-én tartják a francia nemzetgyűlési választások második fordulóját, amelynek legnagyobb kérdése, hogy a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés és szövetségesei megszerzik-e az abszolút többséget, azaz a 289 képviselői helyet. A radikális jobboldali párttal szemben hatalmas visszalépési hullám zajlott le az Új Népfrontban egyesült baloldal, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista blokk képviselőjelöltjei között, ami könnyen meghiúsíthatja Le Pen álmait a kormányrúd megszerzésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×