eur:
393.39
usd:
362.86
bux:
71310.62
2024. július 8. hétfő Ellák

Köztörvényes bűnöző lövöldözött Michigan államban

Három ember meghalt hétfőn egy lövöldözésben, amely az egyesült államokbeli Michigan állam egyik délnyugati megyéjében egy bírósági épület előtt történt.

A Michigan-tó keleti partján fekvő St. Joseph városkában lezajlott incidensben egy köztörvényes bűnözőt kísértek a börtönbe, amikor a fogvatartott megkaparintotta az egyik őr fegyverét, és lövöldözni kezdett. A férfi két törvényszolgát lőtt agyon, mielőtt a rendőrök őt is lelőtték.

Paul Bailey seriff sajtóértekezleten számolt be arról, hogy helyettese és több civil is megsebesült, őket a helyi kórházban ápolják.

A főbb amerikai tévécsatornák gyorshírben számoltak be a lövöldözésről, mutatva, hogy négy nappal a rendőri erőszak és túlkapások elleni dallasi tüntetés alatt rendőrök ellen elkövetett merénylet után továbbra is rendkívül feszült a légkör az Egyesült Államokban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Új banki illetékeket vet ki a kormány, maradnak a különadók

Új banki illetékeket vet ki a kormány, maradnak a különadók

A kormány fellép a háborús propaganda miatt, ezért a sajtótól és a pártoktól is beszámolókat kérnek a következő időszakban. Meghosszabbítják a 2019-2020-ban felvett babaváróhiteleknél a gyermekvállalásra vonatkozó határidőt. Háborúellenes akcióterv részeként külön terheket és illetékeket vetnek ki a bankokra, ezek a már meglévő tranzakciós díjra és a devizaváltási tranzakciókra lesznek érvényesek, valamint a meglévő különadókat nem vezetik ki – jelentette be a kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter valamint Vitályos Eszter kormányszóvivő.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×