eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Tizenöt évre ítélték a halálra éheztetett agárdi kisfiú családtagjait

Tizenöt év börtönbüntetésre ítélte a Székesfehérvári Törvényszék csütörtökön első fokon a 2013-ban halálra éheztetett, másfél éves agárdi kisfiú anyját, apját és nagyszüleit.

Az Édl Gabriella vezette bírói tanács az első-, a másod-, a harmad- és a negyedrendű vádlottat társtettesként, különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek.

Az ötödrendű vádlott természetgyógyászra két év, három évre felfüggesztett fogházbüntetést szabtak ki halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt. A hatodrendű vádlott háziorvos foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt egy év fogházbüntetést kapott, két év próbaidőre felfüggesztve.

Az ügyész súlyosításért fellebbezett, míg a védőügyvédek felmentésért. Az ügyész kezdeményezte a szülők és a nagyszülők előzetes letartóztatását, a kérésnek a bíróság helyt adott. A négy vádlottat rendőrök vezették el a tárgyalóteremből.

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×