eur:
392.69
usd:
362.66
bux:
72166.75
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Elfogtak egy férfit, aki bombával fenyegetett zalai rendőrségeket

Néhány órán belül elfogták a zalai rendőrök azt a férfit, aki hétfő délelőtt azzal hívta fel telefonon a rendőrséget, hogy a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (ZMRFK) és a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság épületébe is bombát helyezett el - közölte az MTI érdeklődésére a ZMRFK szóvivője.

Sznopek Veronika elmondta: 11 óra előtt érkezett a hívás, ami miatt a ZMRFK nyolcemeletes épületét és a zalaegerszegi kapitányság épületét is teljesen ki kellett üríteni. Több száz rendőrnek és alkalmazottnak kellett órákra elhagynia a munkahelyét, ahová mindaddig nem térhettek vissza, amíg a bombakeresés be nem fejeződött.

A rendőrök néhány órán belül azonosították, majd elfogták azt a 42 éves baki férfit, aki a bombákkal fenyegetőzött. Beismerő vallomást tett, és bűnügyi őrizetbe vették - tette hozzá a szóvivő.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Patriótákról: hétfőn lesz bejelentés, látni fogják, hogy nem a levegőbe beszéltem

Hosszú interjút adott péntek reggel a miniszterelnök a Kossuth rádióban. Szerinte az ukrajnai háború ügyében az emberséges politika iránytűjét kell kézbe venni. Szerinte a francia Nemzeti Tömörülés várható választási győzelme egész Európára azonnal hatással lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×