eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Fogházbüntetést kapott egy zaklató

Végrehajtandó fogházbüntetésre ítélte a bíróság nem jogerősen azt a szegedi férfit, aki hónapokon keresztül, közösségi oldalon, levélben, telefonon és személyesen is zaklatott egy békéscsabai nőt, akibe állítása szerint szerelmes - tudatta honlapján a rendőrség vasárnap.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2015 júniusától kezdődően egy közösségi oldalon próbálta megszerezni a sértett telefonszámát, majd előbb postán küldözgetett neki leveleket, később személyesen dobta be írásait a nő postaládájába. Mivel nem járt sikerrel, a nő édesapjának a telefonjára küldött üzeneteket és a sértett háza előtt várakozott. Amikor összetalálkoztak, a sértett közölte vele, hogy semmilyen formában nem akar vele kapcsolatba lépni és hagyja őt békén, majd feljelentést tett.

Amikor zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a 39 éves férfi beismerő vallomást tett és azt mondta, szerelmes a nőbe. Azt állította, sajnálja a történteket és többször nem fogja zaklatni őt.

A Békéscsabai Járási Ügyészség indítványára a Békéscsabai Járásbíróság március 3-án a férfit 4 hónap végrehajtandó fogházbüntetésre ítélte és 1 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság emellett a sértett sérelmére korábban elkövetett zaklatás miatt a vádlottal szemben jogerősen kiszabott 6 hónap felfüggesztett fogházbüntetés végrehajtását is elrendelte. Az ítélet nem jogerős.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×