eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Öt évre ítéltek két szerb embercsempészt Szegeden

Gyorsított eljárásában öt-öt év börtönnel sújtott a Szegedi Járásbíróság két szerb embercsempészt, aki a határzárat megrongálva juttatott magyar területre tizenkét migránst - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a bíróság a vádlottakat anyagi haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva, az államhatár rendjének védelmét biztosító létesítmény megrongálásával elkövetett embercsempészés, valamint határzár tiltott átlépése bűntettében mondta ki bűnösnek, és a szabadságvesztés mellett öt évre kiutasította Magyarország területéről.

A vádlottak február 2-án hajnali két óra körül a röszkei határátkelő környékén öt pakisztáni, három iráni és négy afgán embert vezettek a határzárhoz. A két vádlott drótvágóval lyukat vágott a kerítésen, majd a migránsokat átkísérte Magyarországra, hogy ismeretlenül maradt társuk személygépkocsival továbbvigye őket Ausztriába. A történteket észrevették a rendőrök, és elfogták őket.

Az ítélet ellen mindkét vádlott és az ügyészség is fellebbezett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×