eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Vádat emeltek a halálos tömegszerencsétlenséget okozó román sofőr ellen

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a román férfival szemben, aki tavaly november 14-én halálos tömegszerencsétlenséget okozott Pusztaszeren - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a házi őrizetben lévő férfit az ügyészség halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja.

A vádirat szerint a 14 utast szállító kisbuszt vezető férfi Pusztaszer főutcáján mintegy 70 kilométer/órás sebességgel közelített meg egy útkereszteződést, amelynek a veszélyességét a táblákon kívül útfestés is jelezte. A sofőr már csak féktávon belül vette észre, hogy az elsőbbségadás kötelező táblával védett úton egy személyautó közeledik és összeütköztek. Mindkét jármű árokba hajtott, a személygépkocsi villanyoszlopnak csapódott, a kisbusz átfordult a tetején.

A személyautót vezető csongrádi asszony a helyszínen életét vesztette, a kisbusz utasai közül ketten súlyosan, tizenegyen - a vádlotthoz hasonlóan - könnyebben megsérültek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×