eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Eladta a NAV által lefoglalt pékséget a tulajdonosa

Eladta komplett pékségét egy vállalkozó Miskolcon, miközben a sütöde gépeit már korábban több tízmillió forintos adótartozás miatt lefoglalta az adóhatóság - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense az MTI-vel vasárnap.

Varga Zoltán az esetet ismertetve elmondta: Szerencsen és Miskolcon is volt üzlete annak a pékségnek, amely néhány év alatt több tízmillió forintos adótartozást felhalmozott fel, amelyet többszöri felszólítás ellenére sem fizette meg.

Ezért a NAV végrehajtói lefoglalták a pékségekben lévő ingóságokat - nyújtó- és dagasztógépeket, mérlegeket, kemencéket, ipari hűtőket, bemutató pultokat - azzal a feltétellel, hogy az eljárás befejezéséig a pékség külföldi tulajdonosa használhatja a gépeket, de nem értékesítheti azokat. Ugyanakkor, ha a törvény által biztosított határidőn belül befizeti a tartozását, feloldják a lefoglalt ingóságokat, ellenkező esetben elszállítják és értékesítik azokat.

Mivel a vállalkozás a megadott határidőn belül nem fizette be tartozását, a NAV végrehajtói elrendelték a lefoglalt gépek elszállítását. Mindeközben derült ki, hogy a szerencsi üzletet már bezárta a vállalkozás, a miskolci pékséget pedig az adóhatóság által lefoglalt gépekkel együtt, a tiltás ellenére értékesítette egy másik vállalkozásnak - tette hozzá Varga Zoltán.

A vásárló azt állította, nem tudott a lefoglalásról, a végrehajtókat azonban ez nem akadályozta abban, hogy elszállíttassák a berendezéseket, amelyek értéke csaknem 14 millió forint, s amelyeket elárvereznek.

Az értük kapott összeget a bíróságon perelheti vissza a jóhiszemű vásárló - mondta a sajtóreferens.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×