eur:
401.75
usd:
369.32
bux:
75268.51
2024. október 16. szerda Gál

Másfél évre ítéltek egy embercsempészt Esztergomban

Másfél év börtönre, háromszázezer forint pénzbírságra és járművének elkobzására ítéltek szerdán egy férfit, aki nyolc szíriai migránst szállított a Mária Valéria híd esztergomi hídfőjéhez. Az ítélet nem jogerős - tájékoztatta az Esztergomi Járásbíróság sajtótitkára az MTI-t.

Lehel Enikő közölte: az embercsempész szeptember 4-én Budapesten ajánlotta fel a migránsoknak, hogy fejenként 100 euróért elviszi őket Szlovákiába, mert onnan könnyebben eljuthatnak Ausztriába.

Az elkövető a Mária Valéria híd magyar oldalán kiszállította az autóból a szíriai állampolgárokat, ekkor fogták el, a fuvardíj átvétele előtt, a három menekülttel együtt a rendőrök.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője pedig a jármű elkobzása miatt jelentett be fellebbezést. A szíriai állampolgárokat tanúként hallgatták meg, ellenük nem indult büntetőeljárás.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico szerint hamarosan véget érhet az ukrajnai háború
Tudósítónktól

Robert Fico szerint hamarosan véget érhet az ukrajnai háború

A szlovák kormányfő úgy véli, közeledik az ukrajnai háború vége. Szerinte elmozdulás várható, és várja, mit mond ezzel kapcsolatban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Európai Tanács brüsszeli ülésén. „El kell felejteni azt a lehetőséget, hogy az oroszok kivonulnak a Krímről, vagy Donyeck és Luhanszk térségéből” – jegyezte meg a miniszterelnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×