eur:
401.43
usd:
369.69
bux:
75170.39
2024. október 16. szerda Gál

Elfogták az Ásotthalomnál balesetet okozó embercsempészt

Elfogták azt a szerb embercsempészt, aki a rendőrök elől egy kisteherautóval menekülve autóbusznak ütközött Ásotthalom külterületén csütörtök reggel - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője este az MTI-t.

Várkonyi Gergely közölte, helyi mezőőrök kértek segítséget egy olasz rendszámú kisteherautó megállításához az államhatárra tartó járőröktől. A rendőrök a jármű után indultak, a menekülő kisteherautó egy autóbusznak ütközött. A teherautó sofőrje elmenekült a helyszínről.

Kiderült, hogy a kisteherautóba 44 határsértőt zsúfoltak, akik szír állampolgárnak vallották magukat. Közülük egy férfi megsérült. Egy mezőőr az embercsempészek követése közben könnyebben megsérült.

A rendőrök megállítottak egy személyautót is, mivel felmerült, hogy az abban ülő két ember - egy 18 és egy 41 éves szerb állampolgár - is részt vett a bűncselekmény elkövetésében - tudatta a szóvivő.

A rendőrök a menekülő sofőrt, egy 20 éves szerb férfit kora délután Ruzsa és Zákányszék között elfogták. Az elsődleges adatokkal ellentétben a férfinak nem utazott társa a kisteherautóban.

Címlapról ajánljuk
Lefelé módosította idei gazdasági növekedési előrejelzését az MBH Bank, de jövőre javulás várható

Lefelé módosította idei gazdasági növekedési előrejelzését az MBH Bank, de jövőre javulás várható

A teljes fogyasztás tekintetében hozza a régiós átlagot Magyarország, a külső kereslet visszaesése és a beruházások elmaradása azonban a GDP-adatokat is jelentősen befolyásolja – mondta az InfoRádióban az MBH Bank elemzési centrumának vezető elemzője. Árokszállási Zoltán szerint az év végén 4,5 százalék környékén alakulhat az inflációs adat, míg a jövő évi átlag 3,5 százalék felett lehet.

Ismertette titkos részeket is tartalmazó győzelmi tervét az ukrán elnök

A béke elérése Ukrajna partnerein múlik, nem Oroszországon - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a parlamentben, ahol ismertette az öt pontból és három titkos mellékletből álló, győzelminek nevezett tervét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.17. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa
Pluszba fordultak a tőzsdék, erős meneten túl a Dow Jones

Pluszba fordultak a tőzsdék, erős meneten túl a Dow Jones

A hétfői csúcsdöntések után tegnap elromlott a hangulat az amerikai tőzsdéken, és a vezető indexek végül eséssel zártak, főleg a chiprészvények esése miatt. Ezt követően az ázsiai piacokon vegyesen alakultak a mozgások, a japán tőzsde esett, de a kínaiak felpattantak. A globális hangulatromlás Európában is érezteti hatását a mai kereskedésben, lefelé vették az irányt az európai tőzsdék, míg az amerikaiak hamar kilőttek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 16. 19:41
×
×
×
×