eur:
400.04
usd:
368.76
bux:
74580.1
2024. október 18. péntek Lukács

Fesztiválkarszalagokkal csaltak Szegeden

Több ezer, a 2013-as Szegedi Ifjúsági Napokra szóló karszalagot akart értékesíteni engedély nélkül az a férfi, aki ellen üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat az ügyészség - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a vádirat szerint a férfi 2013 júniusában kötött szerződést a Szegedi Ifjúsági Napok szervezőjével a fesztivál belépésre jogosító karszalagjainak leszállítására. A vádlott vállalkozása a karszalagokat egy harmadik céggel gyártatta le, de az elkészült belépőkből mintegy kétezer-ötszázat magánál tartott, hogy azokat saját hasznára értékesítse.

A vádlott az árusításba olyanokat is beszervezett, akik nem tudtak a karszalagok eredetéről, így arról sem, hogy a férfinak az értékesítésre nincs engedélye. Az árusítást a férfi már a fesztivál kezdete előtt megkezdte, és ez a szervezők tudomására is jutott, ezért több százezer forintos költséggel, biztonsági pecséttel látta el a birtokában levő karszalagokat, hogy így szűrhessék ki a megtévesztett vevőket, akik végül mintegy negyvenen voltak. A vádlott által beszervezett eladók az általuk értékesített karszalagok árát visszafizették a tőlük vásárlóknak.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József az ukrán elnök győzelmi tervéről: egyszerre diktátum az oroszoknak és a Nyugatnak

Volodimir Zelenszkij több kérést, elvárást is megfogalmazott parlamenti beszédében a Nyugat felé, miközben arról nem tett említést, hogy az ukrán vezetés milyen kompromisszumokra lenne hajlandó – mondta az InfoRádióban a biztonságpolitikai szakértő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.18. péntek, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Fintech támadók és AI-boom - Új erők forgatják fel a hagyományos bankokat?

Fintech támadók és AI-boom - Új erők forgatják fel a hagyományos bankokat?

Immáron kilencedik alkalommal rendezzük meg a bankszektor, az IT-szektor és a fintech cégek egyik legfontosabb szellemi műhelyéül szolgáló Banking Technology konferenciánkat, ahol a bankok digitális transzformációjáról, a szektor legfontosabb IT-üzleti és technológiai fejlesztési irányairól van szó. Az utóbbi időszak legnagyobb technológiai megatrendjévé nőtte ki magát a chatGPT nyomán kirobbanó AI-forradalom, amely a bankszektor működését, fejlesztési irányait és informatikai stratégiai céljait is átformálhatja. Mely banki területek működését transzformálja az AI, hol segíthet a költségcsökkentésben, a hatékonyabb operációban? A hazai bankok digitális transzformációja mellett a pénzforgalmi trendekről, az AFR 2.0-ról, kiberbiztonsági kérdésekről és az egyre nagyobb problémát jelentő adathalász csalásokról, a hazai fintech szektor innovációiról is szó lesz a rendezvényen. A bankszektor top vezetői, fintech-guruk, tanácsadók, a szabályozók és az IT-cégek szakértőinek krémje immáron kilencedik éve gyűlik össze konferenciánkon, hogy megosszák egymással gondolataikat a bankszektort érintő legfontosabb üzleti és informatikai kérdésekben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×