eur:
399.8
usd:
368.08
bux:
74228.2
2024. október 18. péntek Lukács

Drogkereskedőket fogtak el a szegedi rendőrök

Három férfit és egy nőt kábítószer-kereskedéssel gyanúsítanak a szegedi rendőrök; az általuk árusított herbál nevű anyagtól egy ember súlyos állapotban került kórházba - közölte hétfői sajtótájékoztatóján a Szegedi Rendőrkapitányság helyettes vezetője.

Lázár Szvetozár, a rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta: a gyanúsítottak egy lakásban és egy garázsban árusították és állították elő a kábítószert. Mindig csak annyit készítettek, amennyire vevőjük is volt, így a házkutatás során néhány gramm herbált és 200 ezer forint értékben valutát és forintot foglaltak le a rendőrök.

A nyomozás során kiderült, hogy a fogyasztók közül egy férfi a herbálba került egyelőre ismeretlen szertől olyan súlyos vese- és májkárosodást szenvedett, hogy nincs kihallgatható állapotban.

A herbál az orvosi zsályából készül, amit különböző vegyszerekkel kezelnek, és így hozzák létre a pszichotrop hatást. Mivel nem orvosi körülmények közt készült, így kerülhetett bele olyan idegen anyag - az eddigi információk szerint állati méreg -, ami miatt súlyos állapotba került az egyik fogyasztó. Azt hogy pontosan mi, és hogyan került a szerbe, még vizsgálják.

A három férfit a bíróság a napokban előzetes letartóztatásba helyezte, míg a nő szabadlábon védekezik.

Címlapról ajánljuk
Nem jött be az osztrák államfő trükkje

Nem jött be az osztrák államfő trükkje

Hiába szólította fel egyeztetésre a választásokon a legjobban szereplő három párt vezetőjét Alexander Van der Bellen, a megbeszélések után is maradt a kormányalakítási patthelyzet.

Kis-Benedek József: nagyon furcsa, hogy a Hamász vezetője tűzharcba keveredett

Az izraeli hadsereg közleménye szerint véletlenül sikerült likvidálni Jahja Szinvár Hamász-vezért, de Kis-Benedek József furcsának találja, hogy a szigorúan őrzött férfi tűzharcba keveredhetett. A biztonságpolitikai szakértő nem tartja kizártnak, hogy Irán vagy a Hamász ellencsapást indít.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×