eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor

Tíz és fél évre ítélték a dunántúli patikákat kirabló férfit

Jogerősen tíz és fél év börtönbüntetéssel sújtotta a Fővárosi Ítélőtábla kedden azt a balatonfüredi férfit, aki 2011-ben és 2012-ben hét patikát és kisboltot rabolt ki Veszprém és Fejér megyében.

A Szegedi Ítélőtábla az ügyben kirendelés folytán eljáró bírái a jelenleg 46 esztendős férfit hét rendbeli rablás bűntettében, egy rendbeli rablás bűntettének kísérletében, lőfegyverrel visszaélés, hivatalos személy elleni erőszak és testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek.

Az alkalmi munkából élő, anyagi nehézségekkel küzdő férfi 2011 decemberében határozta el, hogy rablásokból szerez pénzt. Az első bűncselekmény helyszínül a veszprémi dózsavárosi patikát szemelte ki, ahol terepszemlét is tartott. December 2-án este ment be arcát eltakarva a gyógyszertárba, rászegezte lőfegyverré átalakított gáz-riasztófegyverét a dolgozókra, és a bevételt követelte. Ekkor 30 ezer forinttal távozott. A következő hetekben több veszprémi és székesfehérvári gyógyszertárat és kisboltot rabolt ki, voltak olyan helyszínek, ahova többször is visszatért. Alkalmanként 20 és 300 ezer forint közötti összeget zsákmányolt.

2012. július 14-én a férfi másodszorra próbálta meg kirabolni Székesfehérváron a Széchenyi úti patikát. Szokásához híven arcát eltakarva, pisztolyát maga előtt tartva lépett be a gyógyszertárba. Az üzlethelyiségben tartózkodott azonban egy rendőr törzszászlós, aki a dolgozókkal éppen a rablás esetén követendő magatartásról beszélgetett. A rendőr megragadta a férfi pisztolyt tartó karját, és megpróbálta lefegyverezni. A vádlott dulakodni kezdett az egyenruhással, közben háromszor is elsütötte pisztolyát. A férfit végül fegyvere markolatával tudta leütni a rendőr, a törzszászlós a dulakodás során azonban súlyos sérüléseket szenvedett.

A táblabíróság döntésével súlyosította a vádlottra első fokon kiszabott kilencéves büntetést.

Címlapról ajánljuk
Molnár Tamás az olaszok eltiltásáról: az olimpiai eszme megsértése nem maradhat következmények nélkül

Molnár Tamás az olaszok eltiltásáról: az olimpiai eszme megsértése nem maradhat következmények nélkül

A játékvezető rossz ítélete döntően befolyásolta az olasz–magyar olimpiai negyeddöntő alakulását, de feszült légkörben óriási nyomás nehezedett rá – mondta az InfoRádióban a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség vízilabda-bizottságának vezetője. A háromszoros olimpiai bajnok szerint az olaszok túlzottan is provokatívak voltak a következő párizsi meccsükön, és véleménynyilvánításra, tiltakozásra használták fel az olimpiai eszmét, ami nem tolerálható.

Elemzők: Benjamin Netanjahunak most lehetősége lenne a háború leállítására

Sokak szerint a zsidó állam számára ezt most olyan pillanat, mint amikor amerikai kommandósok likvidálták Oszama bin Ladent. „Kedveseim, a háború nem ért véget” – üzente a világnak Netanjahu, és elmondta, mi most a célja.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hamarosan a fronton Kim Dzsongun katonái, Putyin megfenyegette Ukrajnát – Háborús híreink szombaton

Hamarosan a fronton Kim Dzsongun katonái, Putyin megfenyegette Ukrajnát – Háborús híreink szombaton

Észak-Korea 1500 különleges alakulat katonáját szállította Oroszország távol-keleti részébe, akiket a helyi katonai bázisokon képeznek ki, és valószínűleg bevetik őket az ukrajnai háborúban – közölte pénteken a dél-koreai titkosszolgálat. Oroszország nem fogja hagyni, hogy Ukrajna nukleáris fegyvert hozzon létre – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök. Ukrajna nem gondolkodik atomfegyver fejlesztésén, és a legutóbbi jelentésekben a kérdés kapcsán inkorrekt módon értelmezték Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentését – közölte az ukrán elnöki hivatal vezetője.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×