eur:
400.46
usd:
368.51
bux:
74228.2
2024. október 21. hétfő Orsolya

Hivatali vesztegetés miatt eljárás egy bv-tiszthelyettes ellen

Ötvenezer forintért vállalta a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet egyik őre, hogy tiltott tárgyat csempész be az intézet területére, emiatt hivatali vesztegetéssel gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség.

A főügyészség szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat megbízhatósági vizsgálatot folytatott, és ennek keretében vasárnap felvették a kapcsolatot a főtörzsőrmesterrel. A megbeszélt találkozón a magát fel nem fedő tárgyalótiszt arra kérte a bv-alkalmazottat, hogy ötvenezer forintért juttasson be egy tiltott tárgyat egy fogvatartottnak. A főtörzsőrmester elfogadta az ajánlatot, át is vette a becsempészendő tárgyat és a pénzt.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai elfogták a tiszthelyettest, akit a főügyészség hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatott ki. A gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyészség szerdán állítja bíróság elé a gyanúsítottat, ügyében a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa fog dönteni - közölték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×