eur:
401.56
usd:
369.92
bux:
74445.31
2024. október 21. hétfő Orsolya

Tizenhét drogfogyasztót állítottak elő Kemecsén, elfogták a terjesztőt is

Tizenhét drogfogyasztó gyanúsítottat állítottak elő a rendőrök Kemecsén, és elfogták a feltételezett kábítószer-terjesztőt is - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-vel.

Fülöp Gergely elmondta, hogy lakossági információk alapján csütörtökön igazoltatták a 15 és 28 év közötti, drogfogyasztással gyanúsított fiatalokat, s közülük tizenhatnál mutatott ki a gyorsteszt kábítószer származékot.

Az őrnagy hozzátette: a szakértői vizsgálatok eredményéig az érintetteket tanúként hallgatták ki az ügyben. Lakásaikon házkutatást is tartottak, kábítószer keresésre kiképzett kutya segítségével. Két otthonban találtak kisebb mennyiségű, droggyanús növényi származékot, amelyet szintén szakértők vizsgálnak.

Fülöp Gergely tájékoztatása szerint a nyomozás során beszerzett információk alapján a rendőrök pénteken a Nyíregyházáról Kemecsére tartó vonaton elfogták a feltételezett drogterjesztőt is, egy 25 éves fiatalembert. A nyíregyházi lakosnál 114 csomagban összesen 70 gramm kábítószergyanús növényi származékot találtak és a lakásán tartott házkutatáson is előkerült további mennyiség.

A drogterjesztéssel gyanúsított fiatalembert őrizetbe vették és új pszichoaktív anyaggal történt visszaélés miatt kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Címlapról ajánljuk
Milliók üthetik a markát annak, aki fegyvert ragad a szomszédunkban

Milliók üthetik a markát annak, aki fegyvert ragad a szomszédunkban

A szlovák kormány magasabb fizetéssel és juttatásokkal igyekszik motiválni a szlovák hadsereg katonáit, hogy ne szereljenek le. Az újoncok úgynevezett aktivációs pótlékot is növelni fogják, az egyszeri juttatás összege elérheti a nyolcezer eurót, azaz mintegy hárommillió forintot. A pénzt az arra jogosultak közvetlenül munkába állás után kapják meg, ezenfelül fizetett pihenőnapokat is igényelhetnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Rossz napja van a forintnak

Rossz napja van a forintnak

A múlt hét második felében erősödni tudott a forint, rövid időre át is vitte a 400-at felülről az euróval szemben, ám végül visszatért a fontos szint fölé. Ezt a hetet is 400 felett kezdi a jegyzés az euróval szemben, ám nem sokkal az európai piacnyitás után már gyengülést látunk. A hét sok olyan esemény történik, ami jelentős mozgásokat hozhat a forint piacán.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×