eur:
401.88
usd:
370.82
bux:
74149.39
2024. október 21. hétfő Orsolya

Életfogytiglanra ítélték Londonban egy magyar nő magyar gyilkosát

Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte pénteken a londoni központi büntetőbíróság egy fiatal magyar nő szintén magyar állampolgárságú gyilkosát. A végzés értelmében a 29 éves Gyarmati Lászlónak legalább 17 évet kell börtönben töltenie, mielőtt feltételes szabadlábra helyezése szóba kerülhet.

Az áldozat ruhátlan holttestét egy bőröndben fedezték fel az északnyugat-londoni Barnet kerület Mill Hill városrészében, egy sportpálya közelében, erdős területen tavaly júliusban.

Az azonosítási folyamat lezárultával a Scotland Yard közölte, hogy az áldozat a 25 éves magyar állampolgárságú K. A., aki a városrészben élt. A londoni rendőrség nem sokkal később őrizetbe vette a gyanúsítottat, aki az észak-londoni Finchley kerületben lakott.

A halottkémi vizsgálat fojtogatása utaló gégezúzódást mutatott ki, jóllehet azt nem sikerült egyértelműen megállapítani, hogy ez vezetett-e közvetlenül a fiatal magyar nő halálához.

A North London Press online hírportál pénteki beszámolója szerint Gyarmati a tárgyaláson emberölésben ismerte el bűnösségét, és a bíróságon azt vallotta, hogy egy veszekedés során párnát szorított áldozata arcára, így próbálva elhallgattatni a sikoltozó fiatal nőt.

Gyarmati László állítása szerint a vita azzal a közösen elgondolt tervükkel kapcsolatban robbant ki, hogy álházasságokat szerveznek magyar nők és uniós tartózkodási engedélyt e módszerrel megszerezni próbáló külföldiek között. A hírportál forrásokat nem említve azt írta: K. A.-ról "feltételezik", hogy maga is részese volt egy ilyen álházasságnak, és talált egy 20 éves másik nőt, akit szerinte "használni" lehetett volna a tervhez.

Gyarmati azt mondta a tárgyaláson, hogy neki kétségei voltak a tervvel kapcsolatban, és amikor K. A. nem tágított a témától, akkor kezével befogta a száját. K. A. ezután sikoltozni kezdett, erre ő a nő torkára kulcsolta a kezét, párnát szorított az arcába, és amikor a párnát elvette, K. A. már halott volt.

A BBC pénteki beszámolójában idézi a Scotland Yard emberölési ügyekre és más súlyos bűncselekményekre szakosodott parancsnokságának (Homicide and Serious Crime Command) főfelügyelőjét, Nicola Wallt, aki az ítélethirdetés után kijelentette: K. A. Londonban "nagyon keményen dolgozott, hogy pénzt küldhessen Magyarországra édesanyjának és öccsének". A Scotland Yard magas rangú tisztje nem tett említést arról, hogy az áldozat törvénysértő tevékenységet folytatott volna.

A BBC pénteken állóképeket tett közzé egy térfigyelő biztonsági kamera felvételeiből, amelyek mutatják, amint Gyarmati a holttestet rejtő bőröndöt maga után húzva távozik a lakásból.

A fiatal magyar nő eltűnését egy barátja jelentette be tavaly július 20-án, és a rendőrség másnap, kutyákkal elvégzett kutatás után találta meg a holttestet.

Címlapról ajánljuk
Győzelmi stratégiája okozhatja a vesztét a moldovai elnöknek

Győzelmi stratégiája okozhatja a vesztét a moldovai elnöknek

Moldovában elnökválasztást és az uniós csatlakozásról szóló konzultatív népszavazást tartottak a hétvégén. Előbbi a regnáló elnök első fordulós győzelmét hozta, ám hogy a második fordulót is megnyeri-e majd, az nyitott kérdés Pászkán Zsolt, a Külügyi Intézet külső munkatársa szerint.

Koji László: Magyarországon is sikere lehetne az úgynevezett osztott tulajdonú lakásoknak

Az építőipar jelentős részét helyzetbe hozza a kormány által bejelentett új gazdaságpolitikai akcióterv, és emellett várhatóan abban is sokat segít majd, hogy megoldja sok fiatal lakhatási gondját – mondta az InfoRádióban az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke. Beszámolt egy itthon teljesen új lakásvásárlási konstrukcióról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Nagy baj van az állami bevételekkel, teljes adóreform kellene

Nagy baj van az állami bevételekkel, teljes adóreform kellene

Szinte alig esik szó róla, de egyre nagyobb a baj a világ adórendszereivel, ami egyre erősebb nyomást helyez az egyes országok költségvetéseire. Az államoknak egyre több és több pénzre lesz szükségük az elöregedő népesség ellátására, valamint a klímaváltozás hatásainak tompítására. Egyelőre hiányoznak a válaszok rá, mit és hogyan kellene megváltoztatni, de az Európai Bizottság 2023-as közkiadásokról szóló jelentése, valamint az abban felvázolt gazdasági helyzet- és jövőkép alapján már most égető szükség lehet egy reformra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×