eur:
396.22
usd:
366.95
bux:
0
2024. augusztus 2. péntek Lehel

Hamis vízummal jöttek az oroszok

Hamis francia schengeni vízummal próbált magyar területre lépni hét orosz állampolgár, öt felnőtt és két gyerek a Beregsurány és Asztély közötti magyar-ukrán határállomáson - közölte rendőrség.

A külföldiek egy mikrobuszban utazva kedden jelentkeztek belépésre az átkelőhelyen, ahol kiderült, hogy az útlevelükben hamis a vízum - mondta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.

Fülöp Gergely hozzátette: az orosz állampolgárok ellen idegenrendészeti eljárás indult, míg a járművet vezető ukrán állampolgárral szemben embercsempészet gyanújával kezdeményezett büntetőeljárást a Beregsurányi Határrendészeti Kirendeltség.

Címlapról ajánljuk
Ő Kós Hubert, a koronavírus hercege

Ő Kós Hubert, "a koronavírus hercege"

A párizsi olimpia első magyar aranyérmesének eddigi sportolói pályafutása, de akár egész élete is a tudatos építkezés biztos gyümölcsözőségéről szól, no meg arról, hogy ha jön a nagy lehetőség, nem a kérdések, hanem a válasz ideje jön el. Kós Hubert az éremátadón sem felejtette el, ki szorul a leginkább támogatásra, de nem ragaszkodik konkrét tervekhez a Los Angeles-i olimpiáig hátra lévő négy évben, Bob Bowman úgyis tudja, melyik számban lehet újra bajnok.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
Óriási az energiaigénye az AI-technológiának, mégis segíthet a klímaválság megoldásában

Óriási az energiaigénye az AI-technológiának, mégis segíthet a klímaválság megoldásában

Fél évvel ezelőtt az ENSZ dubaji klímaváltozási konferenciáján (COP28) a világ túllépett a geopolitikai megosztottságon – amit kevesen hittek lehetségesnek –, és összefogott az UAE konszenzus néven ismert reális terv (a COP28-klímacsúcson elfogadott megállapodás – a szerk.) érdekében, amelynek célja a fenntartható jólét előmozdítása és a klímaváltozás fenyegetésének kezelése. Közel 200 kormány és a világgazdaság valamennyi szektora állt össze egy olyan gyakorlatias, tudományosan megalapozott célkitűzés köré, amely az alacsony karbonfelhasználású gazdasági növekedés elérését szolgálja, miközben a 1,5 Celsius-fokos cél megvalósítását is elérhető közelségben tartja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×