eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Magyarokat gyanúsítanak egy szlovákiai gyilkossággal

Több mint egy éves nyomozás után a Nemzeti Nyomozó Iroda a szlovák rendőrséggel együttműködve elfogta azt az öt embert, akiket egy szlovák állampolgár megölésével gyanúsítanak - olvasható a rendőrség honlapján.

Tavaly augusztus 26-án a szlovákiai Ógyalla (Hurbanovo) településen T. Tibor szlovák állampolgár és több magyar állampolgár között üzleti vita robbant ki. A férfit az elkövetők megfenyegették, bántalmazták, majd egyikük több lövéssel megölte.

A holttestet a sértett saját gépkocsijába rakták, majd egy Duna-parti erdős részre vitték, ahol később turisták találták meg.

A szlovák hatóságok kérésére a Nemzeti Nyomozó Iroda nyugat-dunántúli illetékesei - együttműködve a szlovák hatóságokkal - nyomozást indított emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

Több mint egy év után 2009. szeptember 18-án és 19-én Magyarország több településén fogták el egyszerre az emberölésben szerepet játszó gyanúsítottakat, négy magyar és egy német állampolgárt. A gyanúsítottakat előzetes letartóztatásba helyezték.

A Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálja az emberölés hátterét, indítékát, az abban szerepet játszó elkövetők pontos szerepét. A külföldi társszervek és a Europol bevonásával végzett vizsgálat várhatóan kiterjed arra is, hogy a gyanúsítottak játszhattak-e szerepet más bűncselekmények elkövetésében hazánkban estlegesen külföldön.

Címlapról ajánljuk

Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Reggel nyolc órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődtek a parlamenti választások két németországi tartományban, Szászországban és Türingiában. Noha az egykori NDK-hoz tartozott keletnémet tartományokban helyi választásokról van szó, általános vélekedés szerint azok kimenetele hosszabb távon átrajzolhatja nemcsak Németország, de Európa politikai térképét is. Ebből kiindulva meghatározó a hagyományos pártok, illetve a velük szembenálló radikális jobb-, illetve baloldali pártok szereplése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×