eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina
Farmer with protective gloves holding dead rat for tail on farm. Rodenticide concept in agriculture
Nyitókép: Jevtic/Getty Images

Patkányinvázió Tatabányán

Fényes nappal, játszótéren, koncert alatt, egy szolárium tövében, de még egy Béla király körtéri földszinti lakásban is láttak már patkányt Tatabányán.

A kemma.hu közöl riportot a tatabányai patkányhelyzetről. Azt írják, hogy az előző hétvégén patkánytámadás történt az egyik tatabányai játszótéren. Sőt, rengeteg jelzést kaptak, hogy a város más pontjain is gyakoriak ezek a félelmetes rágcsálók.

A lap megkereste Hancsicsák Józsefet, a rovar és rágcsálóirtással foglalkozó Antitoxin Kft. vezetőjét, aki már hosszú évek óta foglalkozik a tatabányai patkánykérdéssel. Elmondta, az 1997-es CLIV törvény szabályozza a rágcsálók irtását.

Saját területen belül védekezhet a tulajdonos, tehát panellakásoknál a bejárati ajtóig, családi házaknál pedig a telekhatárig gondoskodhat önhatalmúan. Azonban egy lépcsőházban történő irtást a közös képviselő felé kell jelezni, aki az irtásra vonatkozó kéréssel a helyi településrész képviselőjéhez, majd az önkormányzathoz fordulhat. Elméletben ez a helyes sorrend, gyakorlatban azonban egészen más a helyzet.

Itt vannak a patkányok

Hívnak Sárberekbe, a Béla király körtérre, a Mártírokra, de a Köztársaság úti tízemeletesekhez is, ahol már több patkányjáratra lehet bukkanni – mondta.

Szakemberek arról is beszéltek, hogy a boltban kapható ellenszerek hatóanyaga a nullához közelít. Hatástalan. Másrészt, mivel a patkányok megeszik, könnyen hihető, hogy végeztünk a feladattal. Aztán néhány nap elteltével kezdhetünk mindent elölről. Ezért mindenképpen ezzel profi módon foglalkozó céget érdemes megkeresni - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×