eur:
395.35
usd:
368.53
bux:
70336.42
2024. június 25. kedd Vilmos
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Meghalt egy brit médiasztár Görögországban

Holtan találták Michael Mosley neves brit médiaszemélyiséget, aki néhány napja tűnt el egy görög nyaralóközpontból.

Mosley, aki orvos volt, feleségével üdült a görögországi Szümi szigetén, és szerdán, rekkenő hőségben túrázni indult a sziget belső hegyvidéki területeire, ahonnan azonban nem tért vissza.

Felesége riasztotta a helyi hatóságokat, és bejelentése nyomán nagyszabású keresés indult, amelyben a görög parti őrség is részt vett helikopterekkel és drónokkal.

Vasárnap a keresőalakulatok találtak egy holttestet a sziget északkeleti térségében, nem messze a tengerparttól. Jóllehet a hivatalos azonosítási eljárás még nem zajlott le, egyöntetű brit médiabeszámolók szerint a görög hatóságok megerősítették, hogy Michael Mosley a kopár hegyi területen megtalált elhunyt.

A 67 éves Mosley az egyik legismertebb és legnépszerűbb ismeretterjesztő médiaszemélyiség volt Nagy-Britanniában.

Rendszeres műsorai voltak a BBC és a Channel 4 közszolgálati televízióban, brit lapokban közölt orvosilag kidolgozott életmód- és egészségügyi tanácsokat tartalmazó írásokat. Szószólója volt az úgynevezett 5:2-es étrendnek, amelynek lényege az, hogy a hét két napján igen korlátozott kalóriabevitellel - gyakorlatilag böjtöléssel - kell megszabadulni a testsúlyfeleslegtől.

Brit médiabeszámolók szerint a szigeten 40-42 fokos hőség volt, amikor Mosley túrázni indult az árnyékot nyújtó fák nélküli, gyakorlatilag teljesen kopár hegyvidéki térségben.

Fotónk illusztráció.

Címlapról ajánljuk

Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

A kiválasztott magyar űrhajósok még itthon készülnek, de hamarosan az Egyesült Államokban folytatódik a kiképzésük, és a közelejövőben véglegesedik a kutatási programjuk is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 22. 21:50
×
×
×
×