eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Váratlan szerencsét hozott az edinburgh-i családnak egy rég elfeledett játékfigura. A robot Lee Garrett édesanyjának padlásán porosodott már bő 50 év óta.
Nyitókép: X / LBC News Scotland

Vagyont érő régi játékot talált padlásán egy skót család

A régen elfeledett játékfigura bő 50 éve rejtőzött a padlástérben, de a család nagy szerencséjére ismét előkerült.

Az Edinburgh-ban élő Lee Garrett éppen édesanyja otthonában a pincét takarította, amikor rábukkant a Radicon robotfigurájára - írja az Origo a Daily Record híradása alapján.

Mint írják, az asszony azt tervezte, hogy eladományozza a figurát egy jótékonysági boltnak, amikor a bátyja talált egy hasonló robotot az interneten, úgyhogy elkezdtek kicsit alaposabban utána nézni. Megdöbbentek, mikor azt olvasták, hogy

a Radicon-robot a Masudaya játékgyártó cég által 1957-ben gyártott, nagyon népszerű japán játék. Ráadásul limitált példányszámban készült, ami tovább növeli az értékét.

Lee Garrett elvitte a ritka figurát a Glasgow-i McTear's Antiques & Interiors üzletbe felbecsültetni, és alig akart hinni a fülének, mikor megtudta, mennyit ér. Egy ilyen figura ugyanis tavaly áprilisban 8400 fontért (közel 4 millió forint) kelt el a cég egyik árverésén.

Mint írja a lap, Garrett megkérdezte édesanyját, hogy mit szeretne kezdeni az értékes lelettel. Az anya úgy határozott, hogy eladja a robotfigurát és a belőle befolyt összeget elosztja öt gyermeke között.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×