eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Nyolcmillió dollárért kelt el hat darab Michael Jordan-kosárcipő

Rekord árat, valamivel több mint nyolc millió dollárt fizettek Michael Jordan hat darab kosaras cipőjéért, amelyeket a Sotheby's aukciós ház árverezett el.

Valamennyi az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) korábbi világsztárjának olyan lábbelije, amelyet hat NBA-döntőben viselt. Nem három pár került kalapács alá, hanem hat félpár, annak emlékére, hogy Jordan a finálék utáni fotózásokon rendre csak az egyik lábán hagyott cipőt.

A féltucat lábbeliért adott összeg csúcsnak számít az NBA-mérkőzésen viselt sportcipők kategóriájában, és a második legnagyobb summa, amelyet valaha fizettek Jordan-ereklyéért. A Chicagóval hatszoros NBA-bajnok, kétszeres olimpiai aranyérmes élő legenda aukciós rekordját az a mez tartja, amelyben az 1998-as döntő első mérkőzésén játszott, és amely 10,1 millió dollárért kelt el 2022 szeptemberében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×