eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Cigarettázó férfi egy bécsi kávézóban 2019. október 31-én. November elsejétől teljes dohányzási tilalom lép életbe az osztrák vendéglátóipari egységekben. A kerthelységek és a szabadtéri vendéglátó egységek kivételével tilos lesz a dohányzás az összes olyan nyilvános helyen, ahol ételt és italt állítanak elő, vagy fogyasztanak. A tilalom a vízipipára és az elektromos cigarettára is vonatkozik.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Utolsó cigarettája égett, meghalt az idős férfi

Ágyban dohányzás vezetett tragédiához.

Hétfőn este nyolckor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Szombathelyen füst áramlik egy sorház egyik lakásából. A Nagy Lajos király utcai sorház egyik harminc négyzetméteres lakásában izzott egy ágy és annak környezete.

A tűzoltók kiérkezése előtt rokonok hozták ki az épületből az ott lakó magatehetetlen idős férfit, azonban az életét már nem lehetett megmenteni.

A négylakásos sorház többi lakását nem érintette a tűz.

A jelek szerint a tüzet ágyban dohányzás okozta, azonban a pontos keletkezési körülményeket a tűzvizsgálat eljárás fogja feltárni.

A tűzoltók felhívják a figyelmet arra, hogy már egy tenyérnyi helyen lévő izzás is képes halálos füstmérgezést okozni, ezért a hálószobába mindenképpen javasolt füstérzékelőt beszerezni. A leggyakrabban ágyban dohányzás miatt keletkezik tűz a hálószobában.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×