eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Mentőautók állnak a Péterfy Sándor utcai Kórház - Rendelőintézet és Baleseti Központ mentőbejárata előtt a VIII. kerületi Gázláng utcában 2017. január 31-én. Ezen a napon a fővárosra hullott ónos eső miatt húsz százalékkal megnőtt a balesetben megsérültek száma.
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Már nyomoznak a Péterfyben a döbbenetes patalógiai eset után

Büntetőeljárást indult ismeretlen tettes ellen a Péterfy utcai kórház patológiáján méltatlan körülmények között a közelmúltban talált két holttest ügyében

Az egyelőre ismeretlen elhunytak földi maradványainak nincs nyoma a halottak nyilvántartására szolgáló könyvben. Az elképesztő ügyre akkor derült fény, amikor a kórház főigazgatója 2023. augusztus 31-én elbocsátotta a boncmestert és segédjét, és a munkakörök átadása során létszámfeletti halottakra bukkantak.

A belső vizsgálatot rendőrségi bejelentés követte - írja A SafisNews mailblogja.

Sajtóértesülések a nyomozás az elhunytak azonosításán kívül kiterjed az emberi test tiltott felhasználása bűntettének gyanújának vizsgálatára is, és arra is, hogy miben haltak meg és miként kerültek az elhunytak az intézmény patológiájára, ha nem szerepeltek a nyilvántartásban.

A Blikk azt írja, hogy egyelőre nem történt az ügyben gyanúsítás. A nyomozásnak tisztáznia kell, hogy kik voltak és hány éves korban haltak meg azok, akiknek megtalálták a maradványait, vettek-e ki belőlük szerveket, testrészeket, illetve hogyan, mikor hunytak el.

Dr. Mina András, a kórház betegjogi képviselője a lapnak elmondta, még a belső vizsgálat sem fejeződött be, a nyomozás miatt, a rendőrséggel együttműködve hírzárlatot rendeltek el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×