eur:
392.24
usd:
362.26
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: pixabay

Galád módon ünnepelte a szilvesztert egy fiatalember, de van egy még ocsmányabb eset is

Szexuális erőszak miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség egy fiatalkorú ellen, aki megerőszakolt egy idős nőt az otthonában.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott tavaly szilveszterkor egy borsodi kistelepülésen ittasan átugrott az időskorú nő házának kerítésén, majd a leláncolt bejárati ajtót kifeszítve behatolt az ingatlanba.

A konyhában találkozott a sértettel, akinek eltorzított hangon azt mondta, ötezer forintot kap, ha közösülnek. Ezután a falhoz nyomta és megerőszakolta.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Közben a 24.hu észrevett egy másik, hasonló bűncselekményt. Azt írják, hogy győri bíróság súlyosbítást kért arra a soproni férfira, aki a saját unokatestvérét erőszakolta meg 2020 júliusában.

A tizenhét éves lány átmenetileg a férfi soproni lakásában lakott. Az ominózus este házibuliban voltak, amin ott volt a terhelt felesége is. A férfi annyira ittas volt, amikor hazaértek, hogy nem tudott felmenni a feleségével a tetőtéri hálószobába, és a földszinti nappaliban aludt el.

A hajnali órákban a szintén itt alvó sértetthez ment, tiltakozása ellenére lemeztelenítette, majd szexuális kapcsolatot létesített vele - fogalmazott közleményében az ügyészség.

A lány csak hetekkel később mesélte el a nagymamájának a történteket, aki feljelentést tett a rendőrségen.

A Győri Törvényszék hét év fegyházra és hét év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit, és végleg eltiltotta minden olyan tevékenységtől, amely során 18 év alatti személlyel foglalkozhatna. Az ügyész a büntetés súlyosítása, a férfi és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×