eur:
396.56
usd:
371.01
bux:
0
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Fecske pihen egy kajakon Szegedi Olimpiai Központ csónakházában 2016. június 30-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Megszámolták hány fecske hiányzik Magyarországról

Kétmillió fecske hiányzik Magyarországról - állítja a Második Reformkor Alapítvány.

A Második Reformkor és a Mentsük meg fecskéket! Facebook-csoport a héten közösen fecskefészkeket telepített Mátrafüreden azzal a céllal, hogy felhívjuk a figyelmet a fecskék védelmére és az ittlétük, költésük támogatásának fontosságára.

A műfészkek telepítése különösen akkor nagy segítség, ha az aszályos idő miatt nehéz építkezniük - írják a közleményükben.

Megállapításuk szerint

nagyjából 2 millió fecske hiányzik az országból.

A gond, hogy sokan a mai napig leverik a fecskefészkeket, nem gondolva arra, hogy ezek a rendkívül hasznos madarak rengeteg olyan idegenhonos rovarfajtól is megvédenek minket, melyek a klímaváltozás miatt jelennek meg hazánkban és amelyek betegségeket is terjesztenek.

Címlapról ajánljuk

A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata a szlovákiai balesetnek

A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata vagy sérültje a csütörtöki szlovákiai vonatbalesetnek – közölte Paczolay Máté, a külgazdasági és külügyminisztérium szóvivője. A dél-szlovákiai Érsekújvárhoz közeli vasúti átkelőnél tegnap délután autóbusszal ütközött össze egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, a balesetben a legfrissebb információk szerint hét ember meghalt, öten pedig megsebesültek – közölte a szlovák mentőszolgálat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 22. 21:50
×
×
×
×