eur:
395.19
usd:
365.64
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia
Vlagyimir Putyin orosz elnök (k) a Kérdések és válaszok elnevezésű éves interaktív televíziós fórumon válaszol a lakosság kérdéseire a moszkvai Világkereskedelmi Központ stúdióban 2021. június 30-án.
Nyitókép: Szergej Szavosztyanov

Ők Vlagyimir Putyin lányai, a felesége és az állítólagos barátnője

Aligha van ember a földön, aki mostanában többször szerepelne a hírekben az orosz elnöknél, ugyanakkor magánemberként a ritkábbnál is ritkábban tűnik fel. A madridi sajtó utánanézett családi kapcsolatainak.

A hetvenedik évében járó Vlagyimir Putyin egyszer nősült, 1983-ban, amikor a KGB tisztje volt. Feleségül vette Ljudmila Skrebnyevát, akivel 2013-ban, 30 évvel később elváltak. Skrebnyeva ritkán szerepelt a nyilvánosság előtt házasságuk alatt is, first ladyként (oroszul pervaja legyi) kulturális és jótékonysági munkát végzett. 2016 óta a nála 20 évvel fiatalabb Artur Ocseretnijjel él együtt, össze is házasodtak, így ma már Ljudmila Ocseretnaja a neve.

Vlagyimir Putyinnak két lánya született a házasságából. „Biztonsági okokból soha nem viselték apjuk vezetéknevét, helyette titkos személyazonosságot használtak” – írják a spanyolok.

Az idősebb, Marija (azaz Masa), Gorbacsov peresztrojkája idején, 1985-ben született a hajdani Leningrádban (ma Szentpétervár). Egyszer a New York Times azt írta róla, hogy Marija Vlagyimirovna Voroncova néven tanult az egyetemen. Endokrinológus, feleségül ment egy Jorrit Joost Faasen nevű holland üzletemberhez, aki a Gazpromnál, Oroszország legnagyobb gázvállalatának dolgozott. Állítólag a házaspár egy ideig Hollandiában, Voorschotenben élt, de Putyin ezt is tagadta, mondván, egyik lánya sem élt külföldön.

Marija a Nomeco nevű cég társtulajdonosa, amellyel részt vesz az orosz egészségügyi szektor legnagyobb magánbefektetési projektjének megvalósításában, rákkutató.

Egy fiuk biztosan van, aki 2012-ben született, de Putyin egy 2017-es interjúban azt mondta, hogy két unokája született. Nem tudni, hogy mindketten Marija gyermekei, vagy esetleg az ifjabb a másik lányé.

Putyin kisebbik lányát Katyerinának hívják, három évvel később született Drezdában (ahol Putyint a KGB állomásoztatta). Wikipedia oldalán Katyerina Vlagyimirovna Tyitova néven szerepel. (Tyitova az anyai nagyanyja neve volt.) A Moszkvai Egyetem kutatója, a fizikai és matematikai tudományok kandidátusa. 2013 és 2018 között élt házasságban Kirill Samalov milliárdossal, akinek édesapja, Nyikolaj a Rosszija Bank társtulajdonosa volt. A Kreml mindig tagadta a létezését, de a Moszkvai Egyetem munkatársai elárulták róla, hogy ő Putyin lánya.

Putyin magánéletével kapcsolatban az elmúlt években gyakran felbukkant a ritmikus gimnasztikázó olimpiai bajnoknő, Alina Kabajeva neve. Az orosz elnök azonban soha nem erősítette meg ezt a kapcsolatot, és az ezzel kapcsolatos kérdésre csak annyit válaszolt, hogy „minden rendben van”, értse ezt mindenki úgy, ahogyan akarja.

Alina Kabajeva tavaly decemberben Moszkvában – Fotó: Gavriil Grigorov\TASS6Getty Images
Alina Kabajeva tavaly decemberben Moszkvában – Fotó: Gavriil Grigorov\TASS6Getty Images

Sok sajtóforrás azt állítja, hogy Kabajevának született gyermeke Putyintól, sőt, állítólag ikrei. Alina Kabajeva 2004-ben, Athénban nyert olimpiai aranyérmet, négy ével korábban, Sydney-ben bronzérmes volt. A taskenti születésű Kabajeva 39 éves, 2001 és 2014 között politikai szereplő volt, egyebek mellett az Egységes Oroszország Párt Legfelsőbb Tanácsának tagja, az Orosz Föderáció Polgári Kamarának tagja, valamint országgyűlési képviselő, a duma tagja is volt. 2014 szeptembere óta a Nemzeti Médiacsoport igazgatótanácsának elnöke, 2016 óta Szport-Expressz nevű sportnapilap igazgatótanácsának vezetője.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: ilyenre emberemlékezet óta nem volt példa olimpián

A szövetségi kapitány szerint mindenki tartalékol az előfutamokban, de Milák Kristóf bemutatkozása biztató volt 200 pillangón a párizsi olimpia úszóversenyein.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×